Brudekjole Inspiration

Find den helt rigtige brudekjole

24th januar 2016

At finde den helt rigtige brudekjole er nok noget af det, der ligger allerhøjest på kommende brudes liste. Det betyder bare rigtig meget, at man finder dén brudekjole, der understreger ens personlighed bedst, får en til at føle sig så smuk som overhovedet muligt, og som samtidig er behagelig at have på. Men hvor starter man, når man aldrig har kigget på brudekjoler før?

Her er vores guide til, hvordan du bedst tager fat på at finde den helt rigtige brudekjole.

View More: http://camillajorvad.pass.us/mariafekih
Smukke kjoler fra Jenny Packham hænger på række hos Maria Fekih i København. Fotograf: Camilla Jørvad

Start med research

Et godt sted at opdage brudekjoler er på Pinterest og Instagram. På Pinterest får du inspiration fra hele verden, hvilket kan være rigtig fedt, men også lidt frustrerende, fordi man hurtigt opdager, at det ikke er muligt at finde mange af kjolerne i Danmark. Instagram derimod er mere taknemmelig, fordi man kan søge på danske hashtags. For eksempel er der 12.879 opslag på #brudekjole i skrivende stund.

Hvis man begynder at grave lidt, finder man hurtigt frem til forskellige brudekjolebutikker, som er tilstede på Instagram. Af vores favoritter kan nævnes @mariafekih, @celinachristensen og @brudesalonenkennedys. Der er desværre ikke så mange brudekjolebutikker i Danmark, som har en lækker visuel fremtoning på de sociale medier, men hvis man kan se bort fra det, kan man sagtens få en fornemmelse for deres kjoler ved at følge dem på sociale medier.

Når du har fundet frem til nogle brudkjolebutikker, du kan lide, så tjek deres kollektioner ud. Ofte har de billeder af de modeller de ligger inde med. Dog er det ikke altid at billedekvaliteten er særlig god, så lav en Google søgning på designeren og kollektion, hvis du vil have et bedre kig.

 

Forbered dig på brudekjoleprøvningen

Når du har lavet din research, og skitseret hvilke butikker du gerne vil prøve brudekjoler hos, så ring og book en tid. Ofte er butikkerne ret booket nogle uger frem, så det er med at booke, så snart du kan komme til. Man kan altså ikke bare gå ind i en brudekjolebutik og prøve kjolerne. Men det betyder til gengæld, at man får en personlig salgsassistent, som kan hjælpe en med at finde de rigtige kjoler at prøve.

For det meste bliver der sat 1,5 time af til en prøvning. På den tid kan man i gennemsnit nå at prøve ca. 6-8 kjoler, alt efter hvor godt det går. Hvis man kommer i en kjole, som man kan lide, står man i den i meget længere tid, og så er det klart, at man ikke kan nå at prøve helt så mange kjoler.

Ofte vil kjoleprøvningen begynde med en snak om, hvilket slags bryllup I skal holde, og hvilken slags brudekjole, du forestiller dig at ende i. Denne snak er rigtig vigtig, for det hjælper salgsassistenten med at spore sig ind på din stil, og skabe sammenhæng mellem dit look og bryllupsfesten. Vær derfor forberedt på at sætte ord på hvad du kan lide og jeres dag – det kan nemlig være ret svært. For hvad betyder det egentlig, når man siger, at man er til en enkel brudekjole? Betyder det for eksempel, at der ingen blonder eller perler må være på den, eller betyder det nærmere, at den skal have et blødt fald fremfor strutskørt?

Bagom_billede_Celina_Christensen
Sådan her ser det typisk ud, når du prøver brudekjoler. Deres samples er ofte i en stor størrelse, så alle har mulighed for at prøve dem. Her er det en kommende brud, der prøver hos Celina Christensen i Roskilde. 

 

Under brudekjoleprøvning

Der er mange forskellige måder at prøve brudekjoler. Men mange har nok en forestilling om, at de gerne vil have nogle med. De fleste brudekjolebutikker anbefaler, at man har en eller to personer med sig, men ikke en hel flok. Grunden er, at det kan være overvældende med for mange holdninger, og i sidste ende er det jo dig, der skal mærke efter, hvilken brudekjole der skal være din.

Når du har besluttet hvem der skal med dig, så hør efter om de kan komme med til de fleste prøvninger. Det er rart, at der er andre end en selv, der har set alle de kjoler, man har prøvet, og som kan være med til vurdere og sammenligne. Derudover er det en rigtig god ide, at få en til at tage billeder af dig i de kjoler, du prøver. Det er nemlig rigtig rart at kunne gå hjem og se billederne igennem, og huske hvordan de forskellige kjoler sad på en.

Prøv ikke at booke for mange brudekjoleprøvninger samme dag. Hvis der to brudekjolebutikker, der ligger i nærheden af hinanden, er det selvfølgelig oplagt at forsøge at komme ind begge steder samme dag. Men hvis man er inde tre steder samme dag, bliver det hurtigt for meget, og det er synd, hvis du går glip af en god kjole, fordi det var for overvældende.

Det kan være en fordel at have gjort lidt benarbejde inden, og vide lidt om hvilke designere de ligger inde med og hvilke modeller, du gerne vil prøve. Men samtidig er det også en rigtig god ide at være åben for at prøve andre styles. Salgsassistenterne er ofte rigtig gode til at finde kjoler, som man måske ikke selv havde taget ned fra hylden, men som overrasker en positivt.

 

Du behøver ikke føle det med det samme

Det er ikke alle, der oplever et “Det er dén!” øjeblik, når de står i kjolen. For mange er det først noget, der sker bagefter, når de kommer hjem og kigger billederne igennem, og når man har været rundt og sondere terrænet. Og det er helt okay. Bare vær klar over, at du helst skal bestille din brudekjole mindst fire måneder før du skal giftes, da de fleste kjoler bliver syet på bestilling.

Nogle steder giver de 10% rabat, hvis du køber kjolen samme dag, som du prøver den, men det kan altså være en rigtig svær beslutning, og købet kan meget sjældent annulleres. Hvis du til gengæld har lavet god research, og ved at du ikke finder noget der er bedre, så er det en oplagt måde at spare nogle penge på.

Hvis du er i tvivl, så tal med brudekjolebutikken om det er muligt at komme og prøve kjolen igen. Hvis ikke, understreger det, hvor vigtigt det er at få taget billeder, når man prøver kjolerne.

 

Det brugte marked

Det er ikke kun i brudekjolebutikker, at man kan finde sin brudekjole. Det er muligt at finde brugte brudekjoler på for eksempel dba.dk, men også hos mere specialiserede secondhand butikker som FN92 og Vintagegirl i København samt den nyåbnede Vintage Divine i Aarhus. På den måde kan du finde en helt speciel, og meget billigere, brudekjole.

Har du andre råd til kommende brudes brudekjolejagt, så del dem i en kommentar herunder.
Held og lykke!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply carolina 25th januar 2016 at 3:21 pm

    Rigtig godt indlæg 🙂

    • Reply a couple. 25th januar 2016 at 3:29 pm

      Tusind tak, Carolina!

    Leave a Reply