Kage

Himmelske chokolade småkager

21st februar 2016

A Couple IG 146 kopi

“Bake these, and your face will hurt because you’ll be smiling, chewing and gurning for another one! ”

Ingredienser

  • 50 g usaltet smør
  • 200 g kvalitetschokolade (70%)
  • 1 x 396 g kondenseret mælk
  • 25 g hakkede mandler
  • 2 teskeer med top af Horlicks (sødet mælkepulver. Kan købes i nogle asiatiske butikker. Kan også udelades)
  • 200 g selvhævende mel
  • 100 g Maltesers
  • 50 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Smelt smørret og den mørke chokolade i en gryde på lav varme indtil det bliver smidigt og sammenhængende. Rør jævnligt. Fjern gryden fra varmen og tilføj det kondenserede mælk, efterfulgt af de hakkede mandler og Horlicks. Sigt melet i sammen med et strøg havsalt, rør det sammen og sæt det på køl i 20-30 minutter (ikke længere tid). Når det er blevet koldt, men stadig er smidigt, skal du tilføje de knuste Maltesers og den groft hakkede hvide chookolade. Rør det hele sammen.

Forvarm ovnen til 170°C. Fordel dejen i 24 lige store kugler og placer dem på et par bageplader med bagepapir. Tryk hver kugle flad, og bag dem i ca. 12 minutter eller indtil de bliver seje i midten og hård i kanterne. Lad dem sidde på bagepladen i ca. 5 minutter, når de er kommet ud af ovnen, og hiv så bagepapiret af bagepladen over på en rist, så de kan køle af.

Server dem som de er eller med en smelt noget chokolade og dryp hen over dem.

Find den originale opskrift på Jamie Olivers hjemmeside.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Gulerodskage med ostecreme – a couple. 26th marts 2016 at 12:06 pm

    […] Lad kagen afkøle helt inden du går videre til de næste instruktioner (mens du venter, kan du jo passende læse vores blogindlæg om himmelske chokolade småkager). […]

  • Leave a Reply