Hvis du er til et overdådigt kagebord med mange forskellige kager til dit bryllup, så overvej lige om ikke denne lækre gulerodskage skal være at finde i blandt. Opskriften er fundet på den virkelig fine madblog Milking Almonds og frit oversat til dansk.
Ingredienser
150 gram almindeligt mel
150 gram fint revet gulerod
125 gram muscovadosukker
50 gram most ananas
25 gram rå valnød, hakket
1 dl oliven- eller canolaolie
2 spiseskefulde yoghurt
1 teskefuld stødt kanel
1/2 teskefuld stødt muskatnød
1 teskefuld vaniliekorn
1 teskefuld natron
1/4 teskefuld havsalt
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 175 grader.
Forvarm en rund springform, som er smurt med lidt olie eller smør. Sæt til side.
Bland mel, valnød, kanel, natron og havsalt i en skål.
I en separat skål blandes sukker, olie, yoghurt, vanilie og ananas. Bland gulerødderne i.
Bland de to og stop med at røre, så snart det binder sammen.
Hæl gulerodsdejen i den forvarmede springform og bag i cirka 35 minutter eller indtil en tandstik kommer ud af kagen uden dej.
Lad kagen afkøle helt inden du går videre til de næste instruktioner (mens du venter, kan du jo passende læse vores blogindlæg om himmelske chokolade småkager).
Skær kagen horisontalt med en brødkniv.
Brug din favorit ostecremesglasur mellem lagene af kagen og på toppen.
Server som den er eller med en valnød og ahornsirup. Siruppen laves nemt med tre spiseskefulde ahornsirup tilsat en lille håndfuld hakkede valnødder.
Velbekomme!
Billeder af Trine Rask fra Milking Almonds.
No Comments