Kage

Gulerodskage med ostecreme

26th marts 2016

Hvis du er til et overdådigt kagebord med mange forskellige kager til dit bryllup, så overvej lige om ikke denne lækre gulerodskage skal være at finde i blandt. Opskriften er fundet på den virkelig fine madblog Milking Almonds og frit oversat til dansk.

Gulerodskage_Milking_Almonds_a_couple_wedding_journal

Ingredienser

150 gram almindeligt mel

150 gram fint revet gulerod

125 gram muscovadosukker

50 gram most ananas

25 gram rå valnød, hakket

1 dl oliven- eller canolaolie

2 spiseskefulde yoghurt

1 teskefuld stødt kanel

1/2 teskefuld stødt muskatnød

1 teskefuld vaniliekorn

1 teskefuld natron

1/4 teskefuld havsalt

Gulerodskage_Milking_Almonds_a_couple_wedding_journal_3

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 175 grader.

Forvarm en rund springform, som er smurt med lidt olie eller smør. Sæt til side.

Bland mel, valnød, kanel, natron og havsalt i en skål.

I en separat skål blandes sukker, olie, yoghurt, vanilie og ananas. Bland gulerødderne i.

Bland de to og stop med at røre, så snart det binder sammen.

Hæl gulerodsdejen i den forvarmede springform og bag i cirka 35 minutter eller indtil en tandstik kommer ud af kagen uden dej.

Lad kagen afkøle helt inden du går videre til de næste instruktioner (mens du venter, kan du jo passende læse vores blogindlæg om himmelske chokolade småkager).

Skær kagen horisontalt med en brødkniv.

Brug din favorit ostecremesglasur mellem lagene af kagen og på toppen.

Server som den er eller med en valnød og ahornsirup. Siruppen laves nemt med tre spiseskefulde ahornsirup tilsat en lille håndfuld hakkede valnødder.

Velbekomme!

Billeder af Trine Rask fra Milking Almonds

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply