Inspiration

Guide til tidsplan for jeres bryllup

21st juni 2016

Bryllupssæsonen er i fuld gang, men hvis du ikke selv har været til et bryllup for nylig, kan det være svært at vide hvordan et bryllup egentlig løber af stablen. Her giver vi en guide til hvor lang tid man nogenlunde skal beregne til hver del, så tiden ikke løber fra en på dagen.

guide_tidsplan_bryllup_a_couple_wedding_journal_camilla_jorvad

Vielse (45-60 minutter)

Vielsen er som regel det første punkt på dagsordenen og den begynder ofte et sted mellem kl. 12.00-15.00. Der kan være praktiske grunde til at have en tidlig vielse, fx hvis der er langt at køre til feststedet efter vielsen. Vi anbefaler dog ikke at lægge vielsen alt for tidligt, så man gør dag lidt kortere for både for gæsterne og jer selv. Så sidder folk nemlig ikke allerede og hænger ved midnatstid, når festen først rigtig skal til i gang. Derudover er fordelen også, at de har spist frokost inden, så man til receptionen kun behøver at forberede eftermiddagskaffe.

Efter vielsen (30-60 minutter)

Efter vielsen skal man huske at sætte tid af til, at det kan tage lang tid at få alle gæster ud af kirken, da alle skal hilse på brudeparret på vej ud. Derudover får mange taget familieportrætter i eller ved kirken, som også giver lidt ekstra ventetid for gæsterne, inden at brudeparret bliver sendt afsted med riskastning (vær opmærksom på, at det ikke er ved alle kirker, man må det). Hvis man holder reception ved kirken kan gæsterne selvfølgelig bevæge sig derover umiddelbart efter vielsen. Men hvis receptionen foregår et andet sted, skal man huske at indberegne kørselstid.

Fotografering (1-1,5 time)

Det har længe været tradition, at brudeparret har en fotosession med fotografen efter vielsen. I dag er der dog flere og flere der vælger at blive fotograferet inden vielsen og have en såkaldt “first look” seance, hvor brudeparret ser hinanden for første gang i deres bryllupstøj. Uanset hvornår man gør det, er fotograferingen det tidspunkt på dagen, hvor I som brudepar har tid sammen alene. Det skal I virkelig huske at nyde – så bliver billederne også bedst! 🙂 Sæt minimum en time af og helst halvanden time, så I har tid til at prøve lidt forskelligt. Lyset kan også drille, og det er ærgerligt hvis det bliver en stressende oplevelse. Men tag også en snak med jeres fotograf og bliv enige om hvor lang tid I skal bruge på det.

guide_tidsplan_bryllup_a_couple_wedding_journal_camilla_jorvad

Reception (1,5-3 timer)

Mange vælger at holde reception efter deres vielse. Men det er forskelligt om man inviterer bredt med til reception eller om det kun er for de gæster, der også er inviteret med om aftenen. Receptionen er ofte der, hvor brudeparret rent faktisk har mulighed for at tale med deres gæster, for til middagen om aftenen sker der ofte så mange ting, at det kan være svært at nå rundt til alle. Så hvis det er en prioritet for jer, så sæt så meget tid af som muligt til receptionen.

Det kan variere, men for det meste er det også til receptionen at bryllupskagen bliver spist og der bliver serveret eftermiddagskaffe til gæsterne, så der skal være tid til nok til at spise det. Tænk også gerne I at stille forskellige aktiviteter til rådighed, for eksempel spil (både brætspil og udendørsspil) eller et legeområde for børn, så der er andet at lave end at sidde og spise kage. Overordnet set, afhænger receptionens varighed selvfølgelig af hvad tidspunkt vielsen foregår, men vi anbefaler at der som minimum er sat et par timer af til det.

Middag (5-7 timer)

5-7 timer lyder af lang tid – og det er det også. Men det er faktisk endda lidt optimistisk sat, for sådan nogle bryllupsmiddage har det med at trække ud af forskellige årsager. Det kan både være fordi maden bliver forsinket, at toastmasteren ikke er dygtig nok til at få indslag sat hurtigt igang efter hinanden eller hvis der simpelthen bare er rigtig mange indslag. Nogle ting er selvfølgelig ude af jeres hænder, men I kan gøre jeres til at planlægge det bedst muligt på forhånd og for eksempel give toastmasteren nogle retningslinjer at forholde sig til og sørge for at kokken ved, hvis I gerne vil have, at der ikke går for lang tid mellem retterne bliver serveret. Overtro siger, at brudevalsen skal danses inden midnat ellers får man et ulykkeligt ægteskab. Selvom man måske ikke tror på den slags, så er det ikke et dumt råd at følge, for så er der en naturlig bagkant for hvornår middagen skal slutte, og den efterfølgende (danse)fest kan begynde.

guide_tidsplan_bryllup_a_couple_wedding_journal_camilla_jorvad

Billederne er taget af den dygtige bryllupsfotograf Camilla Jørvad

Vi håber, disse generelle råd til tidsplanen kan hjælpe jer med at planlægge en fantastisk dag – både for jer selv og jeres gæster. Hvis I har andre gode råd, så del dem endelig med os i kommentarfeltet herunder.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply