Parforhold

Cathrine og Adam (del 2): Hverdagssamhørighed

23rd oktober 2016

Hvad vil det sige at være i et parforhold? Hvorfor er det nogle gange så svært? Hvordan bliver man gode sammen? Det er spørgsmål, som kan presse sig på hos alle. Hvert parforhold er unikt, men hos a couple. tror vi samtidig på, at vi kan lære rigtig meget af hinanden, hvis vi er nysgerrige på hinanden. I august måned fik vi lov til at komme helt tæt på den danske modeblogger fra RockPaperDresses og P3 radiovært, Cathrine Widunok Wichmand og hendes mand Adam, kort tid efter at de var blevet gift og lige inden de skulle på tre ugers bryllupsrejse til Bali.

Cathrine og Adam er helt utrolig rare mennesker, og vi er derfor ekstra stolte og glade for at kunne dele deres historie med dig – om det at blive ved med at lære hinanden bedre at kende hele livet, at blive mindre egoistisk og at gå med på hinandens drømme. Og om at være to ambitiøse mennesker og faren ved at komme til at leve to parallelle liv. 

De smukke billeder af taget af dygtige Amanda Thomsen hjemme hos Cathrine og Adam. Dette er anden del af to dele publiceret eksklusivt på a couple. Læs første del her. 

ca-404

Hvordan ser jeres kærlighed ud i hverdagen?

C: Jeg synes, vi er blevet bedre over årene til at have en større hverdagssamhørighed. I mange år spiste vi ikke morgenmad sammen, men det gør vi nu.
A: Vi prøver på det, i hvert fald.
C: Ja, men det er da stort set hver dag. Vi sætter altid to æg og kaffe over. Vi sms’er også i løbet af dagen og tagger hinanden på Facebook og Instagram – det er sådan nogle åndsvage, søde småting. Jeg prøver også at få det til at blive en gåtur sammen hver dag, hvor vi får snakket sammen. Det er det fede at vi har en hund. Når vi er derhjemme, så er lige en iPad, vasketøj eller noget tredje, der tager opmærksomheden. Men når vi går med Frida, så kan vi ikke rigtig gøre andet end at snakke sammen. Min farmor har også lært mig, at man skal kysse hej og farvel. Det er meget vigtigt, at man ikke glemmer det, også selvom man har travlt, og at man skal tage en eller anden form for alkoholisk drink til lige at “unwinde” sammen. Det er vi ikke altid så gode til, men vi er blevet bedre til at tage et glas vin, når vi laver mad. Faktisk bliver vi bedre og bedre til at være kærester.
A: Fordi vi drikker mere og mere, haha.
C: Det handler jo om kvalitetstid i det små. Det synes jeg, vi er blevet bedre til.
A: Det er jeg enig i. Det var også det, der var en der sagde til vores bryllup. At vi er både gode til det med at “suit up”, når vi skal ud og have det sjovt, men vi er også gode til at nyde de øjeblikke, hvor vi bare hopper i vores sutsko og gør noget ud af det øjeblik. Vi fejrer de små ting.
C: Ja, for det er jo de øjeblikke, der er flest af. Altså hverdagsøjeblikkene. Det er ikke ligegyldige dage, men det er dage, der bare er.

ca-312 ca-308ca-320ca-305ca-274ca-335ca-332ca-334ca-336ca-360ca-363ca-340ca-378ca-393

Hvad udfordrer jer mest i hverdagen?

C: Det mest udfordrende er at have to travle liv, hvor vi hurtigt kan komme til at leve parallelt.
A: Ja, ligesom hvis vi havde hvert vores liv og bare tilfældigvis boede sammen.
C: Sådanne perioder har vi haft, og det er jo der, hvor vi hurtigt kan komme til at vokse fra hinanden. Det er i sådanne perioder,at folk pludselig kigger hinanden i øjnene og går fra hinanden, fordi de tænker “Jeg kan ikke kende dig. Jeg ved ikke engang, hvem du er længere”. Det er så nemt at komme til at have to liv ved siden af hinanden. Nu har vi delt kalender på iPhonen, så vi kan planlægge vores tid sammen bedre.
A: Vi prøvede også at køre med et tiltag på et tidspunkt, hvor vi havde en weekendaften reserveret til hinanden. Så hvis jeg havde planer fredag aften og du havde lørdag aften, så prøvede vi at ændre det, så vi i hvert fald havde enten fredag eller lørdag sammen.
C: Travlhed og at være ambitiøs – det er udfordringer for et parforhold. Det er også det, mine veninder har svært ved at give afkald på, når de møder nogen.
A: Det er vel også der, hvor træningen giver så god mening for os, fordi så holder vi os i gang og vi er sammen på samme tid. Vi vil jo alle sammen gerne nå den der træning.
C: Og det er på sådan nogle åndsvage ydertidspunkter, hvor vi alligevel ikke laver andet. Så står vi bare tidligere op sammen, for at nå det.
A: Ja, og så har man det også bedre med sig selv, fordi så får man trænet, så det er sådan dobbelt bonus.
C: Ej, hvor lyder vi bare rigtige irriterende, haha.
A: Vi har også været gode til gøre ting sammen, fx tage til koncerter sammen. I år har vi skulle spare op til brylluppet, men ellers har vi også tidligere år taget på forlænget weekend til Paris eller et andet sted.
C: Ja, men det er også luksus. Jeg synes, det er en udfordring, at vi har så lidt tid og samtidig også gerne vil tjene gode penge og har planer for, hvad vi gerne vil.
A: Det kan godt være svært at få hverdagen til at gå op. Vi kommer tit først hjem kl. 18 og ingen af os har handlet ind og så går vi ned og henter en pizza. Når det er sket fem dage i træk, så tænker man, at det er virkelig dumt og det skal vi ændre. Men så kommer lørdagen og så er der ikke flere rene underbukser, og sådan bliver det ved.
C: Det går nok tit sådan, at enten vokser man fra hinanden eller også kommer man tættere på hinanden. Der synes jeg, vi er kommet tættere på hinanden. Vi er kommet ret meget ‘in sync’ med hinanden og det betyder, at der ikke er så mange udfordringer længere. Tidligere var vi mere egoistiske og holdte fast i vores eget. Der kan vi i dag godt se at ‘for the greater good’ er vi nødt til at have noget kvalitetstid og ses i weekenden og spise morgenmad sammen og snakke sammen. Tid sammen er simpelthen alfa og omega for os, for at det overhovedet kan køre rundt. Men jeg tror så heller ikke, at vi har haft de reelle parforholdsudfordringer endnu. Vi har jo fx ikke børn endnu.
A: Vi har da Frida, haha.
C: Ja og det er også nok at få det til at gå op. Men jeg tror mest, at vi lige nu bygger vores parforhold op med gode oplevelser og tid med hinanden. Vi har jo snart været sammen i ti år, og jeg synes i virkeligheden vores bedste år har været de sidste 2-3 år. Jeg synes, vi har gået hinanden mere til, vi er ligesom kommet mere på samme side, og der er kommet en anden respekt for hinanden. Det har selvfølgelig også noget at gøre med, at vi finder ud af, hvad der er godt for vores parforhold og så gør vi nogle gange noget, som vi måske ikke selv har vildt meget lyst til det for den andens skyld. Det var vi måske ikke så god til i starten af parforholdet, fordi der ville vi ikke miste os selv.

ca-369ca-365ca-370

Hvad er det dejligste, I har gjort/gør for hinanden?

C: Der er mange ting. Da jeg løb maraton, gik du fra at synes, at det var det dummeste i verden til at du kørte hele København rundt på cykel og heppede på mig. Det bliver jeg stadig helt rørt over. Der skiftede du kurs, fordi du satte dig i mit sted og hvad der betød noget for mig. Måske var det også, fordi jeg havde fødselsdag samme dag, så du kunne ikke rigtig tillade dig at være en røver, men det synes jeg bare var vildt dejligt. Jeg kan også godt lide, når du laver kaffe til mig.
A: Når jeg laver kaffe?
C: Ja, det gør du en gang i mellem. Så spørger du om jeg skal have en kop kaffe. Det kan jeg godt lide. Jeg kan godt lide de der små ting, vi gør for hinanden. Nogle gange har du også kørt mig på arbejde. Det kan jeg også godt lide. Det behøver i virkeligheden ikke være så stort. Når jeg ved, du gør noget, du egentlig ikke gider – og der er mange ting du ikke gider – så synes jeg, det er fedt. Det er så nemt at sige nej, når man ikke gider noget, men så gør du det for min skyld. Jeg elsker også, når jeg finder ud af, at du har sms’et min far eller min mor. Så har du lige talt med min far om et eller andet eller min mor om min polterabend. Det er fedt, når jeg finder ud af, at det ikke bare er mig, der er i dit liv, men det også er min familie. Det understøtter, at vi er blevet en familie nu, hvor vi er blevet gift.

Læs første del af interviewet med Cathrine og Adam her

ca-342ca-345ca-356ca-353

Hvordan er det at gå fra at være kærester til at være gift?

A: Det er fedt. Det var virkelig også en fed bryllupsfest!
C: Det var fedt at sige foran en masse mennesker, at vi elsker hinanden og vil hinanden. Man investerer jo noget helt nyt i hinanden, når man bliver gift, synes jeg. Man investerer også sine familier, navne og alt det der. Hvis man går fra hinanden uden at være gift, så kan man nærmest gøre det i stilhed. Men hvis man først skal skilles – det er en meget større ting. Selvom vi har været sammen i så mange år, så synes jeg, vi er mere sammen nu end vi var før vi blev gift. Der var ikke den samme forpligtigelse, da vi bare var kærester. Også selvom vi købte hus sammen. Det har vi også snakket om. Folk synes faktisk det var vildere, at vi skulle giftes, fordi jeg kun var 27 og sådan noget. Men at vi købte hus sammen, det synes jeg var vildt. Så forgældede vi os sammen. Der er brylluppet mere en kærlighedserklæring foran andre. Jeg bliver så glad over at tænke på, at du har sagt højt, at det er mig, du vil være sammen med resten af livet. Hvis jeg nogensinde har været i tvivl igennem tiden, og det har jeg jo selvfølgelig, så er det forsvundet, for nu har vi sagt det højt. Nu har vi lovet hinanden og vi har også lovet alle mulige andre, at det er os to. Det synes jeg er fedt.
A: Det er blevet mere officielt. Nu har man papir på, at man hører til et sted.

ca-282 ca-283 ca-330ca-286 ca-288ca-289ca-292ca-296ca-293 ca-297 ca-300ca-304

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply