Bordopdækning

10 serviettrends til bryllupsfesten

17th marts 2017

Et af de mest fremtrædende elementer i bordopdækningen til ens bryllupsfest er servietten. Og man kan gøre tusind ting med en serviet, så der er god mulighed for at være kreativ. Trenden over dem alle er stofservietten. Så vi har her samlet ti måder, du kan bruge stofservietten i bordopdækningen, så du får skabt det helt rigtige look.

1. Rullet med bindebånd

Den er nem at folde, og så kan man let lade andre elementer gå igen i andre dele af bordopdækningen ved fx at bruge lædersnor eller købmandssnor til at binde rundt om syltetøjsglas med blomster i. Der er også mulighed for at gøre looket enten helt stramt og minimalistisk eller mere voluminøst og romantisk.

2. Den firkantede

Billeder fra 

Dette simple servietfold skaber et enkelt, minimalistisk udtryk og giver god mulighed for at ligge andre elementer ovenpå, som fx bestik, en kvist eller et menukort. Disse to look, skabt af Broste Copenhagen, er virkelig fine med deres tone-i-tone.

3. Den geometiske

Brug servietten til at folde en geometrisk figur til fx at lægge under tallerkenen. Det er anderledes og særligt fint, hvis man ikke har dug på, da det er med til at indramme hver plads.

4. Lommen

Fold en lomme ud af servietten, og læg fx bestik, en kvist, et menukort eller en lille overraskelse til gæsterne deri.

5. Knuden

Knuden er virkelig blevet et hit og vi spår at populariteten fortsætter i 2017. Den er nem at folde, og man kan gøre den mere eller mindre voluminøs i udtrykket.

6. Servietringen

Metal (og ikke mindst messing) hitter i interiør for tiden, og det har givet den klassiske servietring et comeback, som vi er vilde med.

7. “Gaven”

Brug stofservietten til at pakke en lille ting ind til dine gæster. Det kan enten være en lille overraskelse eller et stykke brød, som spises til forresten. På den måde bliver det både praktisk og pænt.

8. Den enkle

Nogle gange skal der bare ikke så meget hurlumhej til. Fold servietten i en firkant og læg den på tallerkenen med et lille dekorativt indslag på, som fx en lille bregne, og lad det være det. Enkeltheden gør det smukt.

9. Vandfaldet

En anden trend, som har været stor på det seneste, er det vi har valgt at kalde for vandfaldet. Det handler blot om at have en lang stofserviet, som foldes ind fra hver side. Den ene ende placeres under tallerkenen, så den fastgøres og resten af servietten falder blødt ned fra bordet. Flot ser det ud!

10. Boho

Hvis du er til et boho-look, så find noget lækkert stof, som kan slænge sig flot på bordet. Når det kommer til denne stil, er meget ikke for meget, og lag på lad er kun godt, så køb evt. flere stoffer i forskellige farvenuancer og læg dem oven på hinanden eller under og over tallerkenen.

4 Comments

 • Reply Siff 19th marts 2017 at 3:38 pm

  Fede billeder og ideer, men kunne godt drømme om mere budgetvenlige idéer på bloggen også. Stofservietter, for eksempel, er jo svinedyre 🙁

  • Reply a couple. 2nd april 2017 at 6:41 pm

   Hej Siff. Tak for din kommentar 🙂 Budgetvenlige idéer er helt sikkert noget, jeg hele tiden har in mente, når jeg søger inspiration til bryllupper. Men det vigtigste kriterie for mig er at det ser fedt ud og passer ind i bloggens stil. Så er det op til jer læsere at omsætte inspirationen til jeres egne løsninger, som passer til jeres budget 🙂 Stofservietter er fx ikke dyrere end papirservietter, hvis man laver dem selv. Kh. Camilla

 • Reply Julie 28th marts 2017 at 6:28 pm

  Er det muligt at få links til hvor man kan købe de lækre stofservietter?

  • Reply a couple. 2nd april 2017 at 6:42 pm

   Hej Julie. Tak for din kommentar 🙂 Billederne her er blot til inspiration og ikke fra nogen bestemte webshops – så det er om at Google sig frem selv eller tage i en stofbutik og lave dem selv 🙂 Kh. Camilla

  Leave a Reply