Bryllup

Camilla & Martin: Viet i vild æblehave

3rd september 2017

Vielse i vild æblehave, bar i en gammel container med rå tagterrase, THY pilsnere og popcornmaskine. Camilla og Martins bryllup havde det hele og mere til. Glæd dig til at blive inspireret af et virkelig lækkert og DIY-præget bryllup nær Kødbyen. 

 

En kærlighedsdag, der afspejlede brudeparret

Som mange andre drømte Camilla og Martin om et bryllup, hvor deres personligheder skinnede igennem. Derfor indtænkte de elementer, der pegede hen på dem. For eksempel THY pilsnerne fra Camillas hjemstavn, der blev serveret i store træbaljer til receptionen. Valget af lokation nær Kødbyen på Vesterbro, som er et stenkast fra hvor de bor. Og blomsterne på bordene, som blev plukket i Martins forældres have. Alt sammen detaljer, som vakte genkendelse hos gæsterne – man var ikke i tvivl om hvis bryllup, man var til. 

Fra smuk vielse i vild æblehave til brandhedt dansegulv i en rå, gammel bygning

Ikke mange skridt fra festlokalet ved siden af Lokomotivværkstedet, fandt Camilla og Martin en gammel, vild æblehave, som med lidt havearbejde og knofedt blev forvandlet til den perfekte ramme for deres vielse. Camilla fortæller:

“Min mand og datter sov hos hans bedste ven, der var ’forlover’, mens jeg havde mine søstre overnattende i vores lejlighed. Vi piger startede morgenen ved otte tiden med spa-stemning – lange bade, håropsætning og makeup, mens vi spiste morgenmad og drak champagne. Selvom jeg havde afsat fire timer til hår og makeup blev tiden knap, og til sidst måtte min lillesøster haste med at få mig puttet i kjole, inden hun blev sendt afsted på Christianiacyklen. I mellemtiden havde min mand hentet brudebuket til mig og krans til vores datter, som han sammen med vores datter satte af hos os, så vi kunne få hende i brudepigetøj. Først klokken syv minutter over vielsestid, som var kl.14.00, kørte min far, vores datter og jeg afsted fra lejligheden. Heldigvis var der kun 4 min. kørsel derhen!

Mit hjerte galoperede derudaf, da jeg stod klar bag træet med min far, datter og søster. Men da jeg hørte den akustiske guitar spille de bløde toner af ’Book of Love’, bredte lykkefølelsen sig og nervøsiteten forsvandt som dug for solen. Himlen var blå og vores familier havde pyntet haven med enkle hvide balloner bundet på koøje-sten fra Vesterhavet, som svejede i vinden – setting’en var perfekt for turen op til min kommende mand.”

Camilla og Martin havde valgt at blive gift til det smukke vielsesritual skrevet af Benny Andersen. I fælleskor sang alle med på Gnags’ hit ‘Den Dejligste Morgen’ og efter vielsen væltede det ned fra himlen med hvide hjerter – skudt ud af konfettikanoner. Og så blev der krammet i massevis.

Efter vielsen bevægede gæsterne sig til fods over til lokationen for både receptionen og festen, mens Camilla, Martin og deres datter sprang på den pyntede Christiania-cykel og tog sammen med Camillas søster og fotografen på fotoshoot i nærområdet. Noget Camilla siger de ikke brugte lang tid på, fordi de hellere ville have så meget tid som muligt sammen med deres gæster. Camilla fortælle rom resten af dagen: 

“Efter vi havde fået taget billeder, kom vi hen til lokationen, hvor fandt vi vores gæster i solen i loungeområdet udenfor festlokalerne. Der var bygget et fint udeområde af gamle containere med bar, tagterasser og skyggepletter og midt i var der en græsplet med høje barborde, tønder med kolde THY pilsnere og popcornmaskine. Det var så hyggeligt, og alt hvad vi havde drømt om!

Vi havde også fået nogle af vores venner og familie til at bage kager, som prydede barbordene – den ene flottere end den anden. Kaffe og kage blev serveret og der blev minglet, og taget billeder med veninder og familier.

Klokken 17 gik vi til bords for at starte med en tallerken dele-kanapeer, så de blandede borde havde en god samtalestarter. Tiden ved bordene forløb på klassisk vis med lækkert mad, kys, taler, vin, taler, mad fra grill, flere kys, mere vin og underholdning – en skøn lind strøm af hyggelige og mindeværdige timer med mange rørende ord.”

Lige inden midnat samlede toastmasteren alle i haven, hvor Camilla og Martin dansede brudevals under åben himmel i lyset af stjernekastere, mens endnu et par konfettiraketter med hvide hjerter dryssede ned over dem. Bagefter gik Camilla op på tagterassen på containeren og kastede sin buket til de håbefulde ugifte kvinder.

Senere på aftenen blev vinglassene skiftet ud med kølige drinks og fadøl, der blev indtaget udenfor ved olietøndernes varme eller indenfor i diskolysets skær. Natmaden, i form af gourmet hotdogs fra grillen, blev serveret ved to tiden og efter yderligere tre farverige og svedige timer på dansegulvet trillede Camilla og Martin hjem i Christianiacyklen, mens de så solen stå op over København.

Hvad var det bedste ved jeres bryllup, når du tænker tilbage?

“Det kan lyde som en kliche, men ikke desto mindre er det sandt: At dagen var fyldt af kærlighed og glæde, og vi var omringet af de bedste mennesker i vores liv. Vi formåede at skabe nogle rammer for vores dag, der gjorde det let for folk at nyde dagen og hinandens selskab. Vi fik også utrolig mange rørende ord i løbet af dagen, som vi efterfølgende fra tid til anden har mindet hinanden om. Vi følte os også heldige, at vi har så søde venner og familie, der hjalp meget til med at få stablet det hele på benene.”

Hvad var den største udfordring ved jeres bryllup? 

“Helt klart at vi indtil en uge før brylluppet troede, at vi først kunne få festlokalet kl. 08 på bryllupsdagen. Det stressede os længe, for vi ville jo gerne kunne gøre lokalerne til vores med små ting, som det selv at pynte borde, badeværelserne, sætte drinks i baren op, hænge lyskæder op og lave blomsterbuketter. Heldigvis endte det med, at vi fik det dagen før, så vi kunne gøre alt det, vi havde drømt om. Derudover var udeområdet heller ikke færdigt før et par dage før brylluppet, så jeg havde hele tiden svært ved at forestille mig det endelige resultat, fordi vi ikke vidste, om vi endte med en jordbunke eller en fin have med tagterasse og bar. Det blev heldigvis det sidste! Og så er det danske vejr jo altid en drillepind, men vejrguderne var med os og solen berigede os med dens selskab hele dagen igennem.”

Hvis du skulle give et godt råd til andre, hvad ville det så være?

“Du kan aldrig starte planlægningen for tidligt! Søg inspiration og gør de ting, du godt kan lide til dine egne ved at tviste dem lidt. Snak med hinanden om, hvordan jeres drømmebryllup ser ud. I begyndelsen er jeres drømme sikkert ikke ens, men de nærmer sig helt sikkert hinanden, jo mere I snakker om det. På den måde lærer I hinandens måde at tænke på og brylluppet vil afspejle jer begge.

Et godt råd er også at lave faste aftaler (på skrift) med jeres leverandører. Så bliver der bare færre uvisse ting at bekymre sig om. Så kan man bedre koncentrere sig om andre ting, der ikke umiddelbart kan kontrolleres, og hvor der er brug for en kreativ løsning.

Og når dagen så kommer, så nyd den til fulde og lad være med at bekymre jer, om hvorvidt ting kommer til at spille. Det er der andre, der har styr på :)”

Økonomi

“Prioriter fra starten, hvad der er vigtigst for jer at investere store summer i, og hvor I vil være kreative. Vi havde en ramme der hed 100-125.000 og endte i den højeste ende.”

  
(Privat billede)

                            
(Privat billede)
   
(Privat billede)

Leverandører

Brudekjole: Yolan Cris, købt hos Maria Fekih.

Brudens sko: Jimmi Choo, købt i Illum.

Slør: Lånt af min veninde

Brudens smykker: Forlovelsesring designet af Sophie Bille Brahe. Vielsesring designet af Maria Black. Armbånd lånt af brudens mormor. Øreringe designet af Handcrafted Cph.

Brudebuket og blomsterkrans: Blomsterskuret på Værnedamsvej

Make-up: Brudens veninde, Katrine Yde, der har arbejdet som skønhedsassistent på Eurowoman.

Hår: Brudens efterskoleveninde, Mette Bach Nielsen, og ejer af frisørsalonen S29.

Brudgommens tøj: Jakkesæt fra GANT RUGGER, skjorte og slips fra GANT, og sko fra Dr. Martens.  

Brudgommens vielsesring: Pernille Lauridsen hos FLUX.

Blomster til bordene: Fra Svigermors have og grøftekanten omkring.

Fotograf og videograf: Anders von Holck

Lokaler: Lejet gennem AMPD – nabolokaler til Lokomotivværkstedet, Otto Bussesvej.

Mad og diverse inventar til lokaler: Gas Op

Service: Lejet hos FSU. Blomstertallerkner er vintagekøb og lån af veninder og familie.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Julie 3rd september 2017 at 9:50 am

  Det er et for mig meget inspirerende indlæg. Sikke et smukt bryllup! Og det lokale er præcis, hvad vi leder efter. Men jeg kan simpelthen ikke finde det på det store internet – heller ikke på den side der henvises til. Har lokalet et navn? Vi MÅ have fingre i det <3

  • Reply Camilla 6th september 2017 at 10:39 am

   Hej Julie. Mange tak skal du have – jeg er Camilla i indlægget 😉 Lokalet lejes ud af AMPD (Arkitektur Ministeriet) – men vi lejede gennem vores catering, GasOp.dk – kontakt evt. Tore på 6017 9995. Se evt. lille video af lokalet på deres instagramkonto gas.opkbh. Og tillykke med det forestående bryllup – nyd det til fulde 🙂 Kh. Camilla

  • Reply Tore Bruun 7th september 2017 at 9:53 am

   Kære Julie

   I skal være meget velkommen til en fremvisning af OBV-STUDIOS.

   Hvis i ville se billeder af lokalet samt vores mad.

   Hjemmeside. Gasop.dk
   Instagram. Gas.opkbh

   Mvh Tore

   • Reply Sarah Holmslykke 15th september 2017 at 12:10 pm

    Hej Camilla, min kollega Morten Krogsgaard (Fra Thisted) viste mig jeres bryllupsfilm. Jeg skal selv giftes i samme lokale til maj, tænkte om jeg måske kunne få lov at skrive til dig med lidt spørgsmål til opsætning/styling? Jeg er ved at finde ud af hvordan jeg indretter lokalet bedst muligt nemlig – og kan se at jeres bordopstilling er lidt anderledes end mine umiddelbare tanker. Mvh sarah:-)

    • Reply Camilla Borggaard 25th september 2017 at 8:45 pm

     Hej Sarah
     Du er velkommen til at skrive til mig på 40181912 🙂
     Bh Camilla

 • Reply Maria 3rd september 2017 at 1:19 pm

  Jeg spørger om det samme som Julie!
  Er det et lokale, som kun “nogen, som kender nogen” kan leje, eller er det åbent for leje for alle? 🙂 og det samme med æblehaven – er den bare åben for offentligheden, så alle kan blive viet der?
  Tak! 🙂
  Mvh Maria

  • Reply Camilla 6th september 2017 at 10:42 am

   Hej Maria
   Lokalet lejes ud af AMPD, men kontakt evt. Tore fra gasop på 60 17 99 95 – vi lejede lokalerne gennem dem. Og de laver iøvrigt forrygende lækker mad til. Æblehaven er så vidt vi ved offentlig/måske banedanmarks? Men vi blev viet der uden problemer med kommunen, der også var informeret herom.
   bh Camilla

  • Reply Tore Bruun 7th september 2017 at 9:54 am

   Kære Maria

   I skal være meget velkommen til en fremvisning af OBV-STUDIOS.

   Hvis i ville se billeder af lokalet samt vores mad.

   Hjemmeside. Gasop.dk
   Instagram. Gas.opkbh

   Mvh Tore

 • Reply Malene 19th august 2018 at 3:14 pm

  Hej Camilla. Hvem stod for at lave det så flot udendørs med container osv? Jeg er meget interesseret i samme løsning, da det er helt perfekt!

  Pft
  Malene

 • Leave a Reply