Brudekjole

BRIDAL REFRESHMENTS: Legesyg kollektion fra Maria Fekih

10th maj 2018

Maria Fekihs anden kollektion BRIDAL REFRESHMENTS er mindst lige så betagende som den første.  Igen formår hun at mikse det stramme og minimalistiske med det lette og legende for et moderne og cool udtryk. Læs om Marias tanker og inspiration bag, og se hele kollektionen her. 

Skrevet af Camilla Swartz

Hvad har været dine inspirationskilder til denne kollektion?

“Mine første tanker om min seneste kollektion var, at den skulle være opfriskende og legende som i 70’ernes free-spirit tid. Kjolen SUSAN har jeg opkaldt efter min mor, fordi den så skønt sender mine tanker ud på drømmerejse og giver mig forestillinger om min mors ungdom og hendes rejser til sol og sommer i syden.”

Har du en favorit brudekjole fra din nye kollektion?

“Min helt klare favorit fra BRIDAL REFRESHMENTS kollektionen er modellen ESTHER, som har en fin couture elegance inspireret af DIORs New Look i 40’erne. Den har nogle meget særprægede ærmer, som går igen i flere designs i kollektionen. Det har krævet utallige prøveopsyninger for at ramme præcis denne udformning, som jeg havde forestillet mig i designprocessen.

Hvorfor begyndte du at design brudekjoler selv?

“Det lyder måske meget klicheagtigt, men jeg har faktisk altid haft en drøm om at designe kjoler – ikke nødvendigvis brudekjoler, men bare kjoler. Jeg startede omkring 10 års alderen med at tegne kjoler og syede meget af mit eget tøj i teenageårene. Jeg er uddannet beklædningshåndværker med speciale som modelsyer samt har læst til Modedesigner på TEKO i Herning. Så det er ikke nyt for mig at designe, men at springe ud i det professionelt har været en proces og rejse i mit liv.

I 2010 startede jeg min boutique med forhandling af internationale brudekjole brands, efter jeg blev opmærksom på et mangel på markedet og ønskede at tilføre et nyt alternativ til brudekjolebranchen i Danmark. Igennem tiden har jeg forhandlet adskillige high-end brands, desværre har ikke alle været til de danske brude. Med erfaring fra årenes løb manglede jeg noget helt rent og minimalistisk i min boutique. Det var ikke muligt for mig at finde et brand som specialiserede sig i det, og dermed blev det starten på mit eget brand.”

Hvordan har det været at gå fra at sælges andres design til dit eget?

“Jeg er meget ydmyg som person og har haft lidt svært ved at anerkende mit eget brand på lige fod med de andre brands jeg forhandler, trods jeg ved at kvaliteten er mindst ligeså god. Til min glædelig overraskelse er mit brand blevet taget vældigt godt imod, både nationalt og internationalt. Jeg har haft brude fra store dele af Europa og endda Australien, som er rejst hele vejen til København for at købe mit brudekjoledesign. Også brudekjolebutikker fra udlandet har meldt sig med ønske om forhandling af mit brand. Jeg er simpelthen så enormt stolt og taknemlig for den opbakning jeg har fået, som har givet mig mod til at fortsætte og turde tro på mig selv.

Men fordi jeg hverken kan eller vil designe alle stilarter, så fortsætter jeg med at forhandle andre brands i min boutique, og er meget glad for mit samarbejde med mine internationale kollegaer.”

Hvis du er interesseret i at prøve Maria Fekihs brudekjoler, så kan du booke en tid her.

                                

Kredittering

Fotograf – Anette Ravenhill
Fotograf assistent – Stinna Skrivergaard
Hår & Makeupartist – Vivi Pilgaard
Model – Karin Hansson
Øreringe – Lemon Hobey Jewellery
Sko – Aquazzura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply