Bryllup

Christoffer og Sandie: Privatfly, diskokugler og hangar

28th oktober 2018

Christoffer og Sandie holdte deres bryllupsfest i intet mindre end en hangar i Roskilde, hvor dansen fortsatte under den 1,5 meter store diskokugle til klokken 07 om morgenen. Læs om og se billeder fra hele deres fantastiske og usædvanlige bryllupsdag her!

Skrevet af Camilla Swartz

Da 26-årige Christoffer og 24-årige Sandie blev forlovet på Færøerne tilbage i 2016 var de enige om, at der skulle gå et par år før brylluppet skulle stå. Det betød masser af tid til planlægning. Det endte også med et helt unikt bryllup, hvor de stod for mere eller mindre alt selv – dog med god hjælp fra familie og venner i ugen op til festen. Det vigtigste for dem var at skabe en fest, som afspejlede deres personligheder. Og derfor er det måske heller ikke underligt at de endte med netop den fest, som de gjorde. For med en airline pilot, kordirigent og part-time forsanger i boybandet Sharon Stone og en aspirerende fotograf som brudgom og brud, så stod god musik, høj æstetik og flyvehøjde på listen over ting, deres bryllup skulle indeholde.

Sådan forløb deres bryllupsdag

Om morgenen

Dagen begyndte de hver for sig. Christoffer sov hos sin bestman. De stod op og spiste morgenmad sammen og hentede brudebuketten, inden de ankom til Elias kirken, hvor vielsen skulle stå. Sandie sov i sin lejlighed sammen med sin søster, og vågnede op til den fineste morgengave fra Christoffer – brudeøreringene fra Marylou. Om morgenen sluttede Sandies bedste veninde og svigerinde sig til dem, og de spiste morgenmad sammen, skålede i champagne og hyggede. Der kom også en hår- og makeupartist, som gjorde Sandie klar.

“Præcis kl. 12.00 ringede det på døren og min far ankom. Han skulle køre mig og mine brudepiger til kirken. Klokken 13.00 ankom vi til Elias kirken. Min far fulgte mig op af gulvet og bag os gik min tvillingesøster med mine to niecer, som hver bar en fin buket.
Det var noget helt særligt at gå op ad det fine gulv, hvor lyset stod så smukt ind af kirkens vinduer og alle dem vi havde kær fra nær og fjern var samlet og stod med blikket rettet mod mig – helt særligt var det at min kommende mand stod for enden af kirkegulvet, klar til at tage imod mig.”

Vielse

Vielsen i Elias kirken forestod gommens farbror, hvilket gjorde talen til brudeparret mere personlig end sædvanligt. Der blev også gjort en del ud af musikken, som varierede mellem klassiske salmer med orgelspil til moderne lovsange ledt af lovsangsband, og den verdensberømte gospelsanger Kirk Franklins hit “I smile” blev opført af et 40-mand stort gospelkor, der uden tvivl må have givet hele forsamlingen goosebumps og smil på læben.

“Der var en helt unik, glad og meget smuk stemning under hele ceremonien. Efter vi havde givet vores ja
dansede vi hele vejen ud af kirken til en salsaudgave af Felix Mendelssohns ‘Bryllupsmarchen’
akkompagneret af flygel, bas og trommer. Det var magisk.”

Reception

Receptionen forgik i et lokale, der hører til kirken. Der blev gæsterne budt på lækker tapas, bobler og den flotteste bryllupskage, som var et kæmpe hit. Efter receptionen stod en gammel flot Opel admiral 1971 i mørkeblå klar til at fragte brudeparret ud til Amager Strand, hvor portrætbillederne skulle tages.

“Det stod ned i stænger hele vejen derud, men heldigvis stoppede regnen så snart vi steg ud af bilen.
Vores fotograf tog skønne billeder af os i sivene langs Amager Strand, og med en dramatisk himmel i
baggrunden var det de helt perfekte omgivelser for vores bryllupsbilleder.”

I den vildeste VIP-stil kørte brudeparret ud til Kastrup Lufthavn efter fotosessionen, hvor Sandies søster (brudepige) og hendes kæreste (bestman) stod klar sammen med en sikkerhedsvagt. De blev ført ind ad bagvejen og direkte ud i en vogn, som kørte hele entouragen ud til A30, hvor flyet Pilatus PC12 og pilot stod klar til at flyve dem til Roskilde Lufthavn, hvor festen skulle finde sted.

“Flyveturen var helt speciel med godt selskab og en dejlig flaske kold Louis Roederer
champagne blev vi 
fløjet den korte tur til vores fest – og så med svigerfar som pilot.”

Festen

Da de ankom til Roskilde Lufthavn blev de modtaget af en ‘æresport’ fra vandkanonerne på store brandbiler og derefter fra alle gæsterne, som stod klar med vinkende arme i hangarportens åbning, og en rød løber var klar til dem på landingsbanen. Sammen med venner og familie blev der skålet i velkomstdrinks og taget familiebilleder. Brudebuketten blev også kastet og grebet.

Festen blev afholdt i en hangar, som var pyntet op med en kæmpe diskokugle (1,5 m i diameter!) og lyskæder, der hang som et magisk funklende sænket loft fra det ellers ti meter høje hangarloft. Omkring de runde border var mange oliventræer placeret for at gøre rummet mindre.

Der blev serveret en klassisk tre retters menu og lækker vin fra ’Vin med Hjerte’. Middagen blev gjort selskab af en masse festlige indslag, taler og sange. Christoffer havde skrevet en sang til Sandie, som fremkaldte både tårer og smil og hun holdte en talte, som overraskede og slog benene væk under ham.

Efter middagen blev der danset brudevals og baren åbnede. De havde booket to bartendere til at lave lækre drinks. Partybandet spillede op til dans og der blev danset natten lang indtil kl. 07.00 om morgenen! Der var også lavet en ‘flyverlounge’ med stole fra et gammelt passagerfly (MD80), som flittigt blev brugt af dem, der skulle have en pause fra dansegulvet.

Morgenen derpå

Næste dag blev der serveret morgenmad kl. 09.00 til de overnattende gæster. Herefter blev gaverne pakket op og festen sluttede.

Bryllupsplanlægningen

Sandie og Christoffer var sammen om at arrangere de store ting, men fordelte også opgaver i mellem sig. Christoffer stod blandt andet for musik, fly, hangar og kirken, mens Sandie stod for pynt, mad, tjenere, reception og de kreative opgaver.

“Vi klarede faktisk mere eller mindre alt selv. Jeg fik dog lidt hjælp af min søster med indbydelserne osv.
Dog fik vi meget hjælp af vores forældre, søskende og venner i forbindelse
med alt det praktiske i dagene op til brylluppet samt til oprydningen.

Hvor længe brugte I på at planlægge jeres bryllup?

Sandie og Christoffer blev forlovet d. 24. juli 2016 på et færøsk fjeld, hvor Christoffers familie stammer fra. Efter forlovelsen var de enige om, at der skulle gå et par år før brylluppet. Tankerne og ideerne omkring brylluppet begyndte dog allerede at spire.

“Vi var enige om, at vi ville holde en personlig fest, som skulle afspejle os. Det betød smuk og unik oppyntning
og fest til den lyse morgen. Men det betød også en masse planlægning. Vi gik først rigtig i gang
med planlægningen omkring årsskiftet 2018 – så et halv år før brylluppet skulle finde sted.
Dog havde vi på daværende tidspunkt fået godkendt leje af hangar samt booket mad.”

Hvordan fik I adgang til hangaren?

“Gommen er uddannet pilot fra Flight4000 i Roskilde, som var den hangar, vi lejede. Derudover er det
gommens far, som har styringen af præcis den hangar,så det var nemt for os at få adgang.
Det er dog desværre ikke et sted andre kan leje.”

Din brudekjole er vintage. Hvordan fandt du den?

“Min tvillingesøster var på udveksling sidste efterår i London . Vi gik tilfældigvis forbi en vintagebutik og gik der ind af ren nysgerrighed, fordi de havde sjove tasker i vinduet. Nede i vintagebutikkens kælder hang en masse tøj og deriblandt brudekjolen. Jeg var ikke i tvivl, da jeg så den – den var så smuk! Dog skulle der en skrædder til for at justere størrelsen samt andre ting. Jeg købte den for 500 kr. og tog den med tilbage til København, hvor en skrædder kunne sy den om. Samlet set gav jeg 4000 kr. for kjolen.”

Har I nogle råd til andre brudepar?

“Det er vigtigt, at man gør sig klar over hvilket slags bryllup man ønsker, og hvor meget tid og overskud man har til at planlægge det. Vælger man at arrangere det hele selv ligesom os, så kræver det mange ideer, hårdt arbejde og mange bolde i luften.

“Sørg for at dagen er nøje planlagt, så I kan slappe 100% af og være til stede i nuet.
Alt spillede til vores fest og det var rart at se, hvordan gæsterne hyggede sig.


Leverandørliste

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ida Pedersen 27th april 2019 at 1:54 pm

    Wauw nogle smukke smykke!
    Jeg er vild med især øreringene. Selv købte jeg mine smykker og vielsesringe hos http://www.castens.com som specialdesignede det præcis til mig. Alt blev lavet i hånden så det var helt unikke minder om netop vores bryllup!
    Kan varmt anbefale det 🙂

  • Leave a Reply