Bryllup

Mille & Rasmus: Bryllup på vestkysten

7th marts 2019

Mille og Rasmus bor i København, men er oprindeligt begge fra Ringkøbing i Vestjylland, hvor de valgte at blive gift. Parret holdte satte deres eget præg på et ellers traditionelt bryllup med en reception hjemme i haven ved Ringkøbing Fjord, gennemførte små detaljer helt fra invitationerne som bruden selv lavede til et personaliseret snapchat geofilter. 

Skrevet af Camilla Swartz

Da Mille og Rasmus blev forlovede, øjnede Mille muligheden for at arrangere sit livs fest, helt ned i de små detaljer.

“Vi var enige om fra starten, at vi gerne ville holde et traditionelt bryllup. Vielsen i sig selv, men også selve festen, har så mange fine traditioner, som er med til at løfte et bryllup og gøre det til en helt særlig begivenhed. Samtidig var vi også meget opsatte på at gøre det til VORES bryllup og ikke lade os styre af de mange traditioner.”

Bryllupsdagen

Vielsen startede kl. 13, derefter tog Mille og Rasmus ud og fik taget billeder med fotografen. Gæsterne tog direkte hjem til Milles forældre til reception i haven omkring kl. 14.30. Kl. 17 mødtes de alle ved Pakhuset, hvor vi startede med et glas bobler og et fælles billeder. Kl. 17.30 startede festmiddagen og så festede de ellers til den lyse morgen.

Vielsen

Rasmus og Mille blev viet i Rindum Kirke af deres gode ven, som er præst.

“Hele seancen i kirken var fuldstændig magisk, rørende og stort. Vores nærmeste familie og venner
havde fyldt hele kirken op, solen tittede ind af vinduerne og vi var spændte,
glade og overvældet af følelser.”

Efter kirken, blev de overrasket af en gammel Rolls-Royce, der kørte dem til Houvig strand, sammen med fotografen og Milles søster, dog i en følgebil.

“Det var dejligt lige at få lidt alenetid i bilen, til at fordøje og tale om oplevelsen i kirken
og samtidigt have tid til lige at kigge hinanden i øjnene inden det hele fortsatte.”

I Houvig blev der taget bryllupsbilleder i klitterne med Vesterhavet i baggrunden. 

Receptionen

Receptionen blev holdt hos Milles forældre, som bor med udsigt til Ringkøbing Fjord.

“Vi havde drømt om en reception i haven med fjorden som baggrund og var
uendeligt heldige med vejret – solen skinnende og det var praktisk talt helt vindstille.
Ringkøbing Fjord har sjældent været smukkere.”

Festmiddag

Festen blev holdt i Pakhuset, som er en gamle stationsbygning, der er blevet flot renoveret, sådan at det nu fungerer som charmerende festlokale. De var begge to enige om, at det essentielle for brylluppet var deres venner og familie – i skøn forening. Derfor valgte de at have mange gæster med, hvilket gjorde, at de fra starten var klar over, at de måtte prioritere for at få økonomien til at gå nogenlunde op. F.eks. blev vinen og de øvrige drikkevarer hentet på den anden side af grænsen.

“For os var det essentielle som sagt at samle vores venner og familie til én stor fest og med over 100 gæster var vi også nødt til at have styr på slagets gang – derfor var valget af toastmaster meget vigtigt.”

Valget faldt på Rasmus’ ældste ven, som styrede alle indslag med hård og kærlig hånd. Inden festen havde de taget en god snak med ham, hvor de blev enige om indslag på ca. 10 min og skrev ud til de inviterede og bad dem kontakte ham, hvis de havde noget på hjerte, i god tid inden brylluppet. Det fungerede og brudeparret fik danset brudevals inden midnat og så var dansegulvet og baren åben indtil de selv lukkede festen kl. 05.00.

Dagen derpå til brunch

Alle gæster var inviteret hjem til Milles forældre dagen efter til sen morgenmad/brunch.

“Det var en virkelig god måde at runde hele oplevelsen af på. Vores mere eller mindre trætte gæster talte om vielsen, middagen og festen og vi fik lejlighed til at tale med nogle af de gæster, som vi måske ikke nåede rundt til i løbet af receptionen og middagen.”

En god planlægningsproces

Mille elsker at planlægge fester og som grafisk designer var det oplagt for hende selv at lave invitationer, menukort, bordkort, et personlig snapchat geofilter, fun fact folder om alle gæsterne og meget mere. De skrev alle opgaver ned i et Google Docs skema, som de begge havde adgang til og som de løbende kunne skrive noter til og krydse af i. Rasmus var lead på f.eks. valg af vin og menuen. Det var et fælles projekt hele vejen igennem planlægningsfasen, og de er enige om at der var god stemning hele vejen igennem. 

“Vi fik også rigtig meget hjælp af venner og familie. Det var alt fra at medbringe en trailer med is, være gavekoordinator til at arrangere blomster til bordene dagen før. Det var en kæmpe hjælp og vi har følte os meget taknemmelige for deres engagement.”

Var der nogle udfordringer i planlægningen?

“Vi havde jo afstanden mellem København og Ringkøbing imod os. Så vi havde mange ture frem og tilbage det halve år op til brylluppet. Der har vi igen følt os meget privilegerede med friske og hjælpsomme forældre, der f.eks. var ude og sondere terrænet i forhold til lokation på forhånd. Distancen til trods ville vi ikke have holdt brylluppet i København.”

Når I kigger tilbage på dagen, hvad var så det bedste? Og var der noget, som I ville gøre om, hvis I havde muligheden?

“Vielsen var noget helt særligt – for os begge to. Optakten var nervepirrende og forløsningen, da Mille trådte ind i kirken med sin far under armen var et helt vildt øjeblik. Receptionen, middagen og festen var specielt på en anden måde. Vi kneb os selv i armen flere gange undervejs, fordi det var så vildt, at så mange af de vigtigste mennesker i vores liv var samlede, kun for vores skyld og havde skrevet gode taler og lavet sjove indslag til og om os.

Når vi kigger tilbage på dagen, er der, helt ærligt, ikke noget vi ville ændre på. Der var selvfølgelig småting, som kiksede f.eks. havde vi glemt at købe kaffe og der var heller ikke købt nok sodavand. Det var som sagt småting, som vores fantastisk dygtige køkken- og serveringspersonale hurtigt rettede op på. Vi fik således lov til at være fuldt til stede uden bekymringer på selve dagen.”

Har I et godt råd til kommende brudepar?

“Først og fremmest skal man gøre sig så umage som overhovedet muligt, med at nyde dagen og være til stede i de mange fantastiske øjeblikke, som opstår i løbet af dagen. Stop så vidt muligt op undervejs, kig hinanden i øjnene og bid mærke i de ting som sker – det kommer ikke igen. Start med at planlægge og organisere tidligt og forsøg at hygge jer med det undervejs. Hyr en fotograf! Vi har brugt virkelig mange timer på at genopleve dagen igennem de flotte billeder igen og igen. Hvis I har mulighed for at tage nogle dage fri op til og efter brylluppet er det godt givet ud. Så kan I bedre få ro på inden og forlænge oplevelsen bagefter.”

Brudekjolen blev købt online

Mille havde været nogle forskellige steder rundt i København og kigge på brudekjole med hendes søstre, mor og en god veninde, men uden held. Det var ikke muligt at finde en kjole nogen steder, der faldt i hendes smag eller var til at betale. Hun var også ude i at tegne den selv og få den syet af en skrædder, men det endte også med at blive meget dyrt. Den jyske pengepung kunne ikke gå med til at bruge så mange penge på én kjole, der kun skulle på én dag. Hun begyndte derefter at lede efter alternative og budgetvenlige brudekjoler på bl.a. Self-Portrait og H&M Conscious Exclusive. Der findes også nogle sindssygt smukke løsninger, når man kigger væk fra deciderede brude-brands, men på almindelige tøjdesignere.

Mille fandt efter noget tids søgen BHLDN´s hjemmeside og faldt for den enkle og fine kjole til en helt fair pris. Den blev klikket hjem, først i en alt for stor størrelse, men dernæst i en størrelse der passede. Nu skulle den bare syes ind i livet og indsnittet skulle rettes til. Hun fandt en dygtig skrædder i København, som kunne udføre de justeringer, som var nødvendige for at en forholdsvis billig kjole, købt på nettet, blev til den flotte brudekjole som hun havde drømt om.

Jakkesæt og god whisky

Rasmus havde aftalt en dato med sin bror, der var forlover og sin far, hvor de skulle prøve jakkesæt. Der blev serveret whiskey og givet god og kyndig vejledning undervejs. Efter de rigtige sæt var blevet valgt og tilpasset, spiste de en god frokost sammen. Fedt at gommen også gør noget ud af tøjvalg og oplevelsen omkring, som man ellers primært kender fra brudens jagt på drømmekjolen.

Bryllupsbudget

Rasmus og Mille havde et budget på omkring 100.000 kr.

 

Bryllupsleverandører

Brudekjole: BHLDN

Slør: Lily

Brudesko: Zara

Taske: Mango

Smykker: Øreringe og ring fra Lea Høyer og vielsesringe fra Ørfjell, Ringkøbing

Hår og makeup: Lund Lykke

Jakkesæt: M·O·D

Herresko: Church’s

Brudebuket & knaphulsblomst: Sangill Blomster, Ringkøbing

Blomster: Jensen Blomster, Kolding

Festlokale: Pakhuset, Ringkøbing

Bryllupsmiddag: Kommandobroen By Grantland, Hvide Sande

Bryllups(islag)kage: Vestkystens Gårdbutik

Drikkevarer: Dansk Vinlager, Flensburg

Bryllupsfotograf: Jonas Bjerg

Photobooth: Myselfie.dk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply