Bryllup

Laura & Niklas: Fest under åben himmel på Refshaleøen

15th februar 2020

Ind i mellem støder jeg på et bryllup, som tager pusten fra mig, simpelthen fordi det overgår min fantasi og hvad jeg er vant til at se. Sådan et bryllup er Niklas og Lauras. En intim vielse, kompromisløs æstestik fra brudekjole til billeder, og fuld af ærlig kærlighed. Det kan faktisk ikke gøres meget bedre i mine øjne. Se selv for dig og bliv inspireret til dit eget bryllup, når Laura her fortæller åbent om deres planlægning og bryllup. 

Kærligst, 
Camilla 

Frieri i Paris

“For at være ærlig var det ikke min store drøm at blive gift. Men jeg vidste jo godt det ville ske, når man nu er sammen med en der gerne vil. Vi har også to børn sammen, så det giver jo god mening at høre sammen på den måde. Så er det jo perfekt man er sammen med en der får det til at ske. Niklas inviterede mig til Paris på weekendtur uden børn, og der friede han til mig på hotelværelset. Under lettere panik fik jeg sagt noget, der minder om ja 😉 Det var så fint, at vi havde to dage alene sammen til at snakke om det hele – hvad vi gerne ville og spise lækker mad. Vores menu til brylluppet endte faktisk også med at have små referencer til retter, vi spiste i Paris.”

Fælles bryllupsplanlægning inkluderede tørrede blomster, hjemmelavet lemonade og ingen større udfordringer

“Vi planlagde og gjorde stort set det hele sammen. I fællesskab skrev og lavede vi invitationerne. Vi sendte allerførst en “save the date” ud. Al kommunikationen med de forskellige steder – lokation, mad, bar, osv – foregik
i fælles mailtråd, så vi begge var med. Blomsterne havde jeg styr på og Niklas lavede en masse hjemmelavet lemonade til festen. Vi syntes det var hyggeligt at have et par ting, vi selv skulle stå for. Men samtidig var det virkelig dejligt at der var andre, der stod for de store poster som mad, musik og bar.”

“Jeg bandt selv min brudebuket ud af blomster, jeg havde tørret og gemt gennem det år, vi havde været forlovet. Det samme gjorde jeg med alle blomsterne til festen, der var sammensat af tørrede blomster fra året og friske blomster. Det var et virkelig hyggeligt projekt for mig i tiden op til brylluppet, som jeg nød meget og det tilføjet et rigtig fint personligt touch til festen.”

“Vi oplevede ikke rigtig at have nogle udfordringer undervejs i planlægningen. Måske fordi vi fra start havde kigget hinanden i øjnene og var blevet enige om, at det skulle være et naturligt pænt og afslappet bryllup og at vi simpelthen ikke måtte blive uvenner undervejs. Vi har i løbet af planlægningen også kun valgt noget vi i forvejen kender og kan lide. Derfor vidste vi også at kvaliteten var, som vi ønskede. Og så handler det nok også om at tage det hele afslappet, for det skal nok gå.”

Én lokation til én lang fest 

“Det vigtigste for os var at finde et sted, hvor hele dagen kunne samles i en lang begivenhed. Vi ville gerne have at vielse, reception og middag flød sammen. Derfor valgte vi at holde vielsen udenfor med den smukke udsigt til havnen på Refshaleøen. Så kunne alle gæster blive og hygge uden ophold. Det var også vigtigt for os at skabe den mest afslappede stemning uden for mange formaliteter, og hvor der bare skulle være fokus på den gode fest. Derfor prioriterede vi f.eks. en god bar med dygtige bartendere. Vi faldt meget hurtigt over Teaterøen på Refshaleøen som det helt rigtige sted, og overvejede ikke andre steder. Stedet ligger med den smukkeste panoramaudsigt til Københavns havn.”

Bryllupsdagen – vielse og bryllupsfest

Niklas havde sovet hos sine forældre med deres to døtre, mens Laura havde deres hus for sig selv. Om morgenen mødtes Niklas med en ven, som han spiste morgenmad sammen med. Derefter tog de hjem til vennen, hvor Niklas gjorde sig klar og fik besøg af fotograf Freja Troelsen. Laura brugte sin morgen i fred og ro, indtil hun kl. 10 fik besøg af et par veninder og hendes søster. Søsteren lagde Laura makeup og satte hendes hår, og veninderne hjalp hende i kjolen og der blev skålet i bobler. Kl. 11.30 kom fotografen hjem til Laura, der i dag sætter stor pris på at have billeder fra stunderne inden vielsen og festen.

Kl. 13 hentede Lauras forældre hende og ankom sammen lidt forsinket til vielsen, der var inviteret til kl. 14. Under vielsen var der fine musikalske indslag fra venner og familie. Efter den sidste sang gik alle en tur rundt om huset, kom tilbage og så var der reception med bobler, hjemmebagte knækbrød, tapanader, oliven og røget mandler, som folk nød i det gode vejr.

Laura og Niklas blev i nærheden, mens de fik taget portrætbilleder. De brugte kun en halv time på det, fordi det var vigtigt for dem at have så meget tid sammen med deres gæster som muligt. De havde fotograf på fra formiddag til slut reception.

Kl 17:15 fik gæsterne serveret en pre-dinner drink på vej til bordene, og kl. 17:30 satte de sig til bords. Niklas og Laura bød velkommen sammen og deres kokke præsenterede maden. Det blev efterfulgt af mange dejlige timer med masser af god mad og indslag fra gæsterne. Brudevalsen blev danset ude i det fri, hvor Laura havde skiftet til hendes anden brudekjole – en smuk og simpel slipdress “dressed up” med en glitterhårbøjle. Og så blev aftenen ellers danset væk akkompagneret af lækre drinks. En gruppe friske guttere sluttede nattens fest af med en dukket i havnen.

Hvad var det bedste ved jeres bryllup og noget som I ikke ville gøre om? 

“Hele dagen emmede af en fuldstændig afslappet sommerstemning, lige i vores ånd. Det var vigtigt for os at gøre det til vores egen dag, men samtidig at holde fast i de traditioner som vi holder af og finder værdifulde. F.eks. følte vi os meget heldige over, at det var vores gode veninde og præst Sarah, som holdte den fineste vielse for os. Vi havde 75 gæster med til festen, som sad ved tre langborde for at skabe den gode langbordstemning, hvor man sidder og deler med hinanden. Den vegetariske menu fra Apollo Kantine, som vi kender og elsker, var anrettet på store fade og i skåle. En smuk, velsmagende og meget visuel oplevelse. Som noget særligt havde vi ikke valgt én vinmenu, men i stedet stillet en masse forskellige lækre vine på bordene, for at lægge op til at man sammen med sine medgæster skulle dele og være nysgerrige på hvad sidemanden havde i glasset. Stedet havde de dejligste udeområder, hvor festen fortsatte efter middagen. Udenfor var der bar og DJ, hvilket gjorde festen helt unik. Vi elskede at kunne danse ude natten lang, fordi vi var så heldige med vejret.”

Hvad måtte godt have været anderledes, når I kigger tilbage på dagen?

“Vi havde valgt at gøre vielsen ret uformel, så især i forhold til vores “udgang” havde det været en god ide at lave en klar plan for, hvor vi skulle stå og siger hej til folk efterfølgende. Det blev lidt rodet og vi endte med ikke at stå sammen. Ikke en stor katastrofe, men det bør man måske tænke over, hvis man overvejer en lignende vielse.”

Hvad er jeres bedste råd til andre, som skal til at planlægge deres bryllup?

“Beslut jer hurtigt for hvilken type fest I ønsker. Så er det meget nemmere at spore sig ind på sted, mad, osv. Prøv at samle festen så meget som muligt, også efter middagen. Det synes vi var en kæmpe kvalitet for vores fest.”

Hvad var jeres bryllupsbudget? 

130.000 kr.

Bryllupsleverandører

Fotograf: Freja Troelsen

Mad: Apollo Kantine

Vielse og feststed: Teaterøen

Jakkesæt: Skræddersyet fra MOND of Copenhagen

Brudekjole om dagen: Rotate Birger Christensen

Brudekjole om aftenen: Silke slipdress fra Refine

Øreringe: Faris

Brudesko: Flattered

Vintageperletaske fra Paris

Hårbøjle: Zara

Forlovelsesringe og vielsesringe: Designet i samarbejde med smykkekunstner Victoria Mingot

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply