Parforhold

Den gode samtale

14th februar 2016

28-årige Frederik Svinth er idemageren bag samtalespillet SNAK, der hjælper folk med at starte gode samtaler. Han er uddannet kaospilot og sammen med sin kone Helene på 10. år. For ham er nerven i et parforhold øjeblikke med nærvær. Hør ham dele ud af sine erfaringer med at have gode samtaler og hvorfor det er vigtigt.

Frederik Svinth

Hvad går SNAK ud på?
SNAK er et spil, som sætter den gode samtale på dagsorden. Det er egentlig bare et almindeligt dæk kort, men ind i mellem kommer der et spillekort, som har et helt konkret samtaleemne på sig. Så tager man sig tid til at vende det emne – det kunne fx være “Forældre” eller “Værdier”. Man bestemmer selvfølgelig selv, hvor meget man vil sige, og når man er færdig med at fortælle, fortsætter man spillet.

Hvad er en god samtale?
En god samtale kan se ud på mange måder, men jeg tror, det er vildt vigtigt, at vi i vores parforhold og relationer generelt lader os komme derhen, hvor vi er lidt akavede sammen. Det er først, når vi træder ud i ukendt land, at vi finder nye måder at vokse på sammen. Og ja, det kan godt være lidt akavet at spille SNAK første gang, men det er mere end ok, hvis du spørger mig 🙂

My Buemann_Dennis Møller_SNAK_a_couple_wedding_journal
My Buemann og Dennis Mûller i samtale over SNAK.

Hvad oplever du som en af de største udfordringer i jeres parforhold?
At acceptere hvor meget jeg skal vælge tid til i forholdet. Jeg har ofte mange jern i ilden, og når jeg kommer hjem bliver det sidste krudt brugt på at være sammen med ungerne og når de så er i seng og huset er klar til næste dags strabadser, er jeg jævnt balleret. Derfor skal vi som par være helt vildt bevidste om at have tid sammen som er god tid sammen, og ærlig talt ikke altid skrue forventningerne op til at det SKAL være en vild date før det er godt, men også acceptere og nyde det, som det nu engang er. Dermed ikke sagt at der er ikke brug for at gøre sig umage – det prøver jeg at minde mig selv om.

Har I brugt SNAK i jeres eget parforhold?
Vi har taget det frem et par gange igennem tiden, og det har været ret godt faktisk. Ikke fordi vi ikke kan snakke sammen, og meget af det der kom frem, har vi også talt om før, men det der med lige at snakke sammen i 2-3 timer sker ikke helt så naturligt efter 10 år sammen. Så er det rart at have et værktøj, der sætter en god ramme for det. For alle nære relationer har brug for nærvær – det ligger lidt i ordet – og for mig er samtalen en af de ypperste måder, jeg kan være nærværende med dem jeg holder af, og lade alle forstyrrelserne ligge lidt imens.

Esben Weile Kjær_Sofia Adams_SNAK_a_couple_wedding_journal
Esben Weile Kjær og Sofia Neneh Adams fortæller i SNAKs bog om deres venskab.

Hvad kan andre par få ud af at bruge SNAK?
Jeg tror, alle par jævnligt har brug for at få snakket om hvordan de hver især går og har det, og med tid til faktisk at kunne tænke over svarene. Det giver SNAK en god mulighed for. Og så er jeg altså også ret stor fan af at vi som par sammen ser på hvor vi vil hen, og vurdere om vi er det rigtige sted nu. Begge dele er i mine øjne noget af det vigtigste, hvis vi vil blive sammen, for så skaber vi mulighed for at ændre retning, så vi ikke sidder fast i noget, vi ikke ønskede for os selv.

Hvordan får man fat i SNAK?
På vores webshop eller via Bog&ide i Aarhus og en del mindre designforretninger rundt omkring. 

Vind et spil SNAK

I anledning af Valentine’s Day udlodder vi sammen med Frederik et spil SNAK. Det eneste du skal gøre er, at skrive en kommentar til blogindlægget. Hvad du skriver har ikke betydning for konkurrencen, men du er meget velkommen til at dele dine reaktioner på blogindlægget. Konkurrencen slutter kl. 23.59 i aften og vinderen bliver annonceret i morgen tidlig, mandag d. 15. februar.

 

Billederne er lånt fra I DO ARTs blogindlæg om SNAK.

 

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Nanna Mikkelsen 14th februar 2016 at 9:17 am

  Hej Camilla

  Super fin blog du har startet 🙂 glæder mig til at følge den gro!

  Det der SNAK tænker jeg lige kunne være noget for et par kommende forældre som Jonas og jeg, så smider et lod i puljen 😉

  Knus Nanna (fra eng/kom 2) 😉

  • Reply a couple. 14th februar 2016 at 7:44 pm

   Tusind tak for de søde ord, Nanna 🙂 Det er da så spændende, at I har en baby på vej. SNAK ku’ helt sikkert være lækket at få ind i hjemmet 🙂 Knus Camilla

  • Reply Merete Augustesen 14th februar 2016 at 10:52 pm

   Her 7 minutter i deadline er der ikke tid til så meget SNAK!! – men det ville da være fedt efter 34 års kæresteliv og ægteskab, at have et spil SNAK liggende på spilhylden – Meget finder man jo ud af hen ad vejen, det vigtigste er vist at give plads til hinanden, masser af rødvin, sofahygge, te, egentid og fælles tid – og krydret med dejlige børn – og det har vi jo i vores familie 🙂

 • Reply Ann Sofie 14th februar 2016 at 9:31 am

  Dejligt indlæg! I en hverdag som ellers flyver afsted og tit med praktiske gøremål, ville SNAK være godt for mig og mine roomies.

  • Reply a couple. 14th februar 2016 at 7:45 pm

   Ja, dagene flyver tit afsted uden at man lige for stoppet – det gælder vist i alle sammenhænge. Håber dig og dine roomies får taget jer nogle gode samtaler med eller uden SNAK 🙂

 • Reply Karina Holm 14th februar 2016 at 9:44 am

  Så fint et koncept 🙂

  • Reply a couple. 14th februar 2016 at 7:45 pm

   Meget enig!! 🙂

 • Reply Nina 14th februar 2016 at 10:13 am

  Det sværeste ved de lidt dybere samtaler er tit at få taget initiativet til det, lyder som om spillet er en god hjælp til det☺️

  • Reply a couple. 14th februar 2016 at 7:46 pm

   Det er så rigtig formuleret, Nina. Jeg synes også det sværeste kan være at få taget hul på det, og lige vide hvad der kan være godt at tale om. Der er SNAK bare en meget cool måde at sætte det i ramme på 🙂

 • Reply Maria 14th februar 2016 at 10:31 am

  Ville elske at afprøve SNAK med min forlovede. Så krydser fingre ?

  • Reply a couple. 14th februar 2016 at 7:47 pm

   Ih ja, det kunne da være super fedt for jer! Og tillykke med forlovelsen 🙂 Håber du får noget god inspiration her på siden, og hold dig ikke tilbage med gode forslag 🙂

 • Reply Julie 14th februar 2016 at 11:03 am

  Det spil lyder super interessant, især for en småbørns familie som os, hvor nærheden og intimiteten er udfordret og sat på pause i perioder. En god flaske rødvin og et spil SNAK vil sikkert kunne medvirke til en nærværende, sjov og hyggelig aften?
  Hilsen Julie

  • Reply a couple. 14th februar 2016 at 7:53 pm

   Årh, jeg kan lige forestille mig den hyggeligste aften I kunne ha’ 🙂 Tak fordi du deltager! Jeg håber, I får fejret jeres kærlighed til hinanden – med eller uden SNAK 🙂

 • Reply Katrine 14th februar 2016 at 11:34 am

  Det lyder som et hyggeligt og spændende spil, der kan fremme samtaler som der ellers ikke altid er tid til. Det vil jeg gerne prøve 🙂

  • Reply a couple. 14th februar 2016 at 7:53 pm

   Tusind tak for din kommentar, Katrine! Du skal da simpelthen bare ha’ prøvet SNAK 🙂

 • Reply Hülya C. 14th februar 2016 at 8:11 pm

  Det er så vigtigt at få snakket ordentligt sammen, selv når hverdagen tager over. SNAK er sikkert perfekt til at bringe nogle emner op, som man glemmer til daglig 🙂
  Fin blog – vil bestemt hente inspiration her, når det bliver min tur til at holde bryllup!

 • Reply Kari Nørgaard 15th februar 2016 at 5:58 am

  Virkelig en god idé til samvær og snak i en travl hverdag!

 • Reply Martine Elmegård 17th februar 2016 at 4:29 pm

  Iiih, det tror jeg, at jeg skal have prøvet at spille snart 🙂

 • Leave a Reply