Bryllup

Signe & Jens: En stor kærlighedsfest

12th maj 2017

Da Signe og Jens blev gift, var det vigtigt for dem at have alle fra deres store familier og venner med inklusiv påhæng – for det handlede ikke bare om at fejre deres egen kærlighed, men alle deres kæres kærlighed. Læs med og bliv inspireret af deres store kærlighedsfest på Vesterbro i København. 

Skrevet af Camilla Swartz

Den dejligste morgen (og vielse) i hundrede år

Signe og Jens blev gift i Krist kirken på Vesterbro, hvor de bor og har deres hverdag. Det er også den kirke, deres datter blev døbt i. Dengang mødte de Mette, som er præst i kirken, og som de synes er den sejeste præst, som de rigtig gerne ville vies af.

Jens sov på hotel natten til bryllupsdagen for at få en stille nat og fredelig morgen inden det gik løs. Signe brugte morgenen sammen med sin datter, søster og sine tre bedste veninder, der havde overnattet hos hende, indtil hendes far kom og hentede hende i en taxi som de sammen tog hen til kirken i. Vielsen startede kl 11.30.

“At stå og vente bag de lukkede kirkedøre ved min fars side og vide, at alle de mennesker, jeg elsker allermest, stod klar lige inde på den anden side, var den vildeste følelse nogensinde. Og så selvfølgelig da dørene gik op og alles øjne var rettet mod mig, mens jeg for enden af alle de glade, smilende gæster fik øje på min kommende mand med vores datter på armen. Det var det smukkeste øjeblik”.

 

Reception i godt vejr

Egentlig drømte Signe og Jens om at holde reception i deres egen baggård, men turde ikke satse på vejret. I stedet blev reception holdt i et fint lokale tilhørende kirken. Men vejret viste sig fra sin gode side, så gæsterne trak hurtigt ned i gården ved kirken. I stedet for at servere den traditionelle bryllupskage, var det vigtigt for dem, at gæsterne fik lagt en god bund. Derfor serverede de sandwich fra Lagkagehuset og hjemmebagte brownies, som Signes søster og hendes kæreste havde bagt. Selvfølgelig serveret med bobler til.

Efter receptionen var der tid til, at man kunne tage hjem og få et lille hvil. Man kunne også tage direkte videre til festlokalerne og tage hul med festlighederne med en velkomstdrink, Campari eller en kold fadøl og snacks til.

Jens og Signe kørte fra receptionen til festlokalerne i en Christiania Cykel –som det jo hører sig til, når man bor på Vesterbro 😉

Fest til den lyse morgen

Festen blev holdt i KFUM/Ks lokaler på Store Kannikestræde, hvor man får man to etager til rådighed. På 2. sal er der en stor festsal, hvor selve middagen foregik, og de mindre og mere intime stuer på 1. sal var der bar og dansegulv. Lokalerne er sjælfulde og smukke, og så har man frihed til at arrangere det som man vil. Aftenen før brylluppet dækkede Signe de flotte festborde med hjælp fra familie og venner.

Festmiddagen stod restauranten FAMO for, som serverer rustik italiensk mad. Middagen bestod af først seks forskellige anti pasti serveret på fade til hvert bord. Dernæst en primo bestående af risotto med svampe, en secondo af ristet svinekød med årstidernes grøntsager til, og til sidst dessert af panna cotta med rugbrødscrunch, lakrids og frisk frugt til.

Efter middagen bevægede alle sig ned i stuerne på 1. sal og fik kaffe, hjemmebagte kransekager og Sarah Bernhardt kager til bagt af Jens’ mor. I løbet af natten blev der serveret fadøl fra fadølsanlæg samt fire forskellige cocktails – og på dansegulvet blev der serveret shots til de festglade gæster. Da brudevalsen var overstået, hoppede Signe i glimmerstrømper og et par hvide Nike Air Force sneakers, så hun kunne danse til den lyse morgen – og det gjorde hun så 🙂

Et underholdende element var den photobooth,  Signe havde lånt, der var et kæmpe hit blandt gæsterne og som producerede fantastiske minder til køleskabet.

Brudens look

Signe ville gerne undgå at bruge mange penge på en brudekjole, hun kun kunne have på én gang.

“Tøjet var noget af det, hvor vi forsøgte at spare lidt i budgettet. Det skulle selvfølgelig være tøj af ordentlig kvalitet, men jeg havde på ingen måde behov for at have en kjole på til 35.000 kr. for at føle mig smuk. I hvert fald tænkte vi meget over, at det skulle kunne genbruges. I forvejen er det jo helt absurd hvor mange penge, man bruger på én enkelt dag, og jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til at bruge SÅ mange penge på et outfit, jeg kun skulle have på den ene dag” fortæller Signe.

Signe var en enkelt gang i en klassisk brudekjoleforretning, men fandt hurtigt ud af at der ikke var noget, der tiltalte hende. Derimod brugte hun Pinterest til at finde inspiration til kjolen, så hun fik dannet sig et klart billede af, hvordan drømmekjolen skulle se ud; lange ærmer, naturlig talje, høj hals, gulv lang med slids og blonder af den moderne slags for at undgå det traditionelle brudekjole-look. Og drømmekjolen fandt hun på webshoppen Net-a-porter fra mærket Self Portrait. Selv med tilpasning hos skrædder holdte Signe budgettet på 5.000 kr. for brudekjolen.

Om morgenen var det Signes venindes veninde, der satte hendes hår og lagde make-up’en. Alt makeup var fra MAC. “Jeg ville ikke, at mit hår skulle være for brude-agtig, men samtidig skulle det passe med sløret, så det blev to sillebens-fletninger bag på hovedet og en høj knold. Tilpas råt, men stadig fint, synes jeg. Min makeup skulle være helt naturlig. Jeg går aldrig med særlig meget makeup på, så det ville føles unaturligt med en masse øjenskygge osv”.

Signe var meget i tvivl om hun skulle bære slør, da hun gerne ville undgå det klassiske brudelook. Hvis hun skulle bære et slør, skulle det være hendes afdøde farmors gamle brudeslør. Der viste sig dog at være for mange huller i det gamle slør. “Min faster fik en veninde til at overføre de smukke gamle broderier fra min farmors slør til et nyt slør, og det blev fortryllende smukt. Faktisk prøvede jeg ikke sløret på før om morgenen lige inden vielsen, men det var helt tydeligt for mig, at sløret fuldendte det look, jeg havde drømt om.”

Signes tre gode råd

“Dagen blev fuldstændig som vi havde drømt om, men vi havde også lagt utrolig mange kræfter og tid i dagen. Derudover havde vi også valgt en model, hvor vi selv stod for stort set alt, modsat hvis man booker et hotel eller en restaurant, der står for det hele. Jeg indrømmer gerne, at da jeg aftenen før vores bryllup løb rundt og dækkede borde og gav ordrer til vores hjælpsomme familie og venner, kort fortrød, at vi ikke bare havde booket en restaurant. Men da hele dagen forløb som en drøm, og alt var fuldstændig os, så var det det hele værd. Men jeg kan klart se fordelen i en bryllupsplanlægger, selvom det kan være mange penge. Åh så dejligt, hvis man kunne have sluppet for lidt af den stress, der er før sådan en stor dag.

Mine tre bedste råd til andre, der skal holde bryllup er 1) Uddeleger så mange opgaver til venner og familie, som overhovedet muligt, 2) Brug penge på en god bryllupsfotograf –man bliver så glad for det efterfølgende og 3) Hvis det er muligt, så hold minimum en uges ferie efter brylluppet. Vi havde desværre ikke mulighed for det, men det kunne vi SÅ godt have brugt.”

                     

Leverandører

Bryllupsfotograf: Tove Hedvig
Festlokale: Store Kannikestræde 19
Blomster: Købt på Kultorvet og arrangeret af Signe og hendes mor
Brudekjole: Self Portrait
Slør: Skræddersyet med broderier fra Signes farmors slør
Undertøj: Calvin Klein i farven nude
Brudebuket: Lavet af Signes faster
Brudesko: Gardenia
Clutch: & Other Stories
Smykker: Øreringe fra Maria Black (lånt af veninde), forlovelsesring fra Maria Black og vielsesring fra lokal guldsmed i Grenaa
Jakkesæt: Tiger of Sweden
Herresko: Paul Smith
Brudepigekjole: Pierrot La Lune
Brudepigesko Angulus
Mad: FAMO
Vine: Alamos Argentina, Chardonnay 2015 og Luigi Einaudi, Piemonte Italy, Barbera 2011 samt dessertvin købt hos Philipson Wine

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mia 14th januar 2018 at 9:45 pm

  Hej signe,

  Hvordan er kjolen i størrelsen? 🙂

 • Reply Amalie Stampe 4th september 2018 at 4:22 pm

  Hejsa!
  Jeg ved godt at dette er et long shot, da indlægget er fra sidste år, men vi er selv ved at planlægge bryllup, og overvejer kraftigt mad fra FAMO.
  Er det muligt at få at vide om de/i var glade for det, og en ca. pris?
  På forhånd tusind tak! 🙂
  Med venlig hilsen Amalie

 • Leave a Reply