Bryllup

Steffen & Line: Rustikt bryllup i Toscana

13th august 2017

Hvem har ikke drømt om at blive gift i det smukke toskanske landskab? Steffen og Line var enige om, at hvis der skulle holdes bryllupsfest, så kunne de lige så godt gå all in. Læs her om deres alt for lækre, rustikke bryllup i Toscana og bliv klogere på, hvordan man arrangører et bryllup i udlandet. 

Drømmen om et udenlandsk bryllup

Efter at have læst om et andet par, der blev gift i Toscana, forelskede Line og Steffen sig i idéen om et bryllup, der ville give dem selv og deres gæster en anderledes bryllupsoplevelse. Så i Kristi Himmelfartsferien i år inviterede Line og Steffen deres familie og venner med til Toscana for at fejre deres bryllup.

Selvom mange nok har drømt om det, er et bryllup i det italienske for de fleste nok blevet ved drømmen. For hvordan gør man egentlig? Line og Steffen allierede sig hurtigt med en lokal bryllupsarrangør, som de sværger, de ikke kunne have gjort det uden. Derudover spurgte de deres gæster i meget god tid, om de havde lyst og mulighed for at tage med til Italien.

Gæsterne var inviteret til Toscana fra torsdag til lørdag – noget af opholdet betalt af Line og Steffen. I invitationen havde Line og Steffen skrevet, at de  ikke ønskede gaver, da gæsterne selv skulle betale rejseudgifterne. Desuden havde de også lagt op til, at det ikke var nødvendigt for gæsterne at købe nyt, dyrt tøj til lejligheden – det vigtigste for dem var, at de kom.

Bryllup i det toscanske

Hele festligheden blev holdt på Villa Belaria i Campagnatico, som Line og Steffen havde lejet, så de havde det helt for sig selv med plads til at alle 50 voksne og 9 børn kunne overnatte. Efter gæsterne var ankommet, blev festlighederne skudt i gang torsdag eftermiddag med velkomstdrink efterfulgt af en traditionel “Tuscan night” med pizza af lokale råvarer, italiensk rødvin til afsluttet med lækker dessert og kaffe til.

“Det fungerede rigtig godt, at vi allerede torsdag samlede alle gæsterne, så de kunne møde hinanden. Efter den ‘icebreaker’ var der super god stemning resten af turen”, fortæller Line. Fredag havde de arrangeret fælles frokost, hvorefter Line og Steffen gik hvert til sit for at gøre sig klar.

Selve vielsen løb af stablen fredag eftermiddag kl. 16.00 på en stor græsplæne med det toscanske landskab i baggrunden. De havde inviteret deres egen præst med til Italien, så vielsen foregik som man kender den fra den danske folkekirke. Efter vielsen var der reception med bryllupskage, og brudeparret blev fotograferet. Selve festen foregik i pavilloner udenfor, som var stillet op til lejligheden. Det samlede festen og betød, at alle kunne nyde sommervejret. Festen bestod af god mad fra det toscanske køkken og sjove indslag fra gæsterne. Efter middagen var der lagt op til fest med DJ og åben bar med bartendere.

En lokal bryllupsarrangør er guld værd

Som sagt blev Line og Steffen hurtigt klar over, at de havde brug for en lokal koordinator, der kunne sproget og kendte til dygtige leverandører i området. Derfor hyrede de en Wedding Planner fra firmaet Taste of Tuscany, som hjalp dem med at planlægge brylluppet fra start til slut. “Vores WP (red.: Wedding Planner) talte engelsk og var let at komme i kontakt med via SMS og Skype. Da vi havde forklaret hende vores budget og hvor mange gæster, vi regnede med at have med, gav hun os sine forslag til forskellige lokationer og sendte en masse materiale om stederne, så vi havde et grundlag at træffe vores beslutning ud fra”, forklarer Steffen.

Da lokationen var på plads, gik selve planlægningen af brylluppet i gang, herunder tema, farver, stole, dekorationer og invitationer. “Vi oplevede stor fleksibilitet fra vores WP. Alt kunne faktisk lade sig gøre – noget af det selvfølgelig til en mer-pris, men det var rart, at man ikke var begrænset til nogle få valgmuligheder”, fortæller Line.

Det lyder relativt nemt, og det er det også, hvis man skal tro Steffen og Line. Men det kræver, at man er ude i god tid, uddyber Steffen. “Man planlægger ikke bare lige et bryllup i udlandet i løbet af nogle få måneder. Man er nødt til at være i god tid, hvis man vil have en af de bedste lokationer. Vi valgte også at tage til Toscana i efteråret i 2016 for at se den lokation, vi havde valgt, og mødes ansigt-til-ansigt med vores WP. Vi smagte også på den menu, vi havde valgt. Turen var virkelig godt givet ud, for da vi tog hjem igen, var alt faktisk planlagt”.

Det samlede beløb for brylluppet lå på omkring 230-250.000 kr. inkl. flybilletter til dem selv og deres to børn, flybilletter til præsten og hans hustru samt deres barnepige og fotograf og deres ophold dernede.

Hvad var det bedste ved at holde bryllup, som I gjorde?

“Det bedste har for vores vedkommende været, at vi skabte en oplevelse med vores venner og familie som alle forhåbentligt sent vil glemme. Vi fik opfyldt et stort ønske om, at være til stede sammen med vores gæster uden at skulle stresse over at nå at tale med alle i løbet af 12 timer. Fordi brylluppet varede flere dage var der god tid til at hyggesnakke og sige tak til hver enkelt for, at de ville tage den lange tur til Italien for at fejre vores dag”, siger Line.

Hvad var det mest udfordrende?

“Det kan være meget svært at planlægge et helt bryllup primært på mail. Det var nødvendigt for os hele tiden at være skarp på, hvem der gjorde hvad i forhold til WP og os selv – og så holde sig til den plan! Det har faktisk også været utroligt svært at bevare troen på, at det ville blive lige så godt, som man forestillede sig, fordi vi befandt os 2500 km. væk fra stedet og i øvrigt kun har set stedet på en anden årstid”, fortæller Steffen.

“En klar udfordring ved at holde sit bryllup i udlandet er jo også, om man kan få sine gæster med. Vi var selvfølgelig klar over den udfordring, og derfor havde vi en føler ude hos folk i god tid – allerede inden vi gav det endelige ‘go’ til vores WP. Og så sørgede vi for at ligge brylluppet i forbindelse med Kristi Himmelfartsferien, så det var nemmere for vores gæster at holde fri”, tilføjer Line.

Hvis I skulle give et godt råd til andre, der overvejer at holde bryllup i udlandet, hvad skulle det så være?

“Medmindre I er lokalkendte eller taler sproget flydende, så vil vi helt sikkert anbefale at man allierer sig med en WP. Det er selvfølgelig forbundet med en mer-pris, men pengene er godt givet ud, da en WP kan stå for alt det praktiske. Vi oplevede også, at fordi vores WP var del af et etableret firma, var det lettere for hende at skabe ‘that little something extra'”, afslutter Line.

Leverandører

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply