Bryllup

Sara & Andreas: Urbant bryllup med persisk touch

14th oktober 2017

Kom med til et urbant bryllup i industrielle rammer, når vi får et indblik i Sara og Andreas’ sensommer bryllup i København – her fortalt af Sara. 

Dansefest (og tømmermænd) uden børn

Vores drøm var at holde en rigtig sjov dansefest uden børn. Vi har to små drenge på 1,5 og 3,5 år, så alt er gået op i børn og bleer de sidste år. Derfor trængte vi til at holde en ”rigtig” fest, hvor folk var fulde og dansede til den lyse morgen. Vi havde selv fundet en babysitter, som passede børnene både om på bryllupsdagen og dagen op af formiddagen dagen efter, så vi kunne pleje vores tømmermænd og nyde hinanden. Vi havde opfordret vores gæster, der ikke havde små babyer, til også at finde en babysitter, så alle kunne nyde festen så meget som muligt.

En af de ting der var vigtige for os var, at det ikke blev et “prinsessebryllup”. Vi ville hellere have et lidt urbant bryllup, og Pladeværkstedet, hvor vi holdt brylluppet, gav festen de helt rigtige industrielle rammer. Vi ville også gerne forkæle vores gæster med lækker mad, gode vine, cocktails osv., men vi ville samtidig gerne undgå en alt for formel stemning, som der ofte opstår til større fester. Her spillede rammerne helt sikkert en stor rolle i at skabe en afslappet stemning, og så var den pimpede photobooth med persiske props også et hit! Vi havde også købt persiske tæpper til anledningen, for at give hele festen et touch af Persion, da Andreas er halvt iraner.

Brylluppet time for time

Dagen inden brylluppet havde vi delt os op, så Andreas tog på hotel med sine to Best Men, og jeg sov hjemme med vores store søn og min bedste veninde. Selve dagen gik fuldstændig efter planen og det hele spillede – selv vejret!

Vielsen foregik i Sankt Johannes Kirke på Sankt Hans Torv på Nørrebro. Det var en smuk ceremoni, der begyndte kl. 12.30. Præsten benyttede det nye bryllupsritual, som er lavet til homo-vielser, hvilket er utrolig fint og knap så tungt, som det klassiske bryllupsritual. Vores to sønner var med i kirken og den ældste kom op med ringen til mig.

Efter vielsen blev vores sønner hentet af babysitteren, mens vi og alle gæsterne drog ud til Pladeværkstedet på Refshaleøen, hvor festen skulle holdes. Omkring kl. 14.30 var alle gæsterne ankommet, og der blev serveret lækre snacks og bobler, mens vi bød velkommen på den store terrasse foran Pladeværkstedet.

Kl. 15.00 skar vi bryllupskagen for og så var der ellers receptionsstemning de næste par timer. Vi sneg os væk en times tid og fik taget bryllupsbilleder af vores fotograf-veninde Nelle Renberg Andersen. Nogle søde veninder sørgede for at få taget polaroid-fotos af alle gæsterne til gæstebogen imens.

Kl. 17.30 gik vi til bords. Maden og betjeningen var fra den københavnske restaurant Cofoco, og de var enormt dygtige og professionelle – dem kan vi kun anbefale. Vi havde besluttet, at det skulle være social dining-style, så retterne kom ind på mindre fade, som man delte med hinanden. Der var mange fine indslag under middagen, og vi var (og er) stadig helt rørte over, at folk havde forberedt søde ord, sange og meget mere til os. Vi havde ikke fotograf under middagen og festen, men havde i stedet bedt nogle foto-kyndige venner om at tage lidt billeder.

Inde i selve festlokalet står en lille skurvogn i træ og den havde vi indrettet til ammerum/photobooth. Det kom der mange sjove billeder ud af og samtidig var det rart, at dem med små babyer ikke var nødt til at forlade festen og talerne, men kunne trække sig lidt til side og stadig være en del af festen.

Middagen sluttede ved 22.30 tiden. Herfra tog DJ’en over og der gik cocktails og dans i den. Vi nåede lige akkurat brudevalsen inden kl. 24.00. Dansegulvet var virkelig on fire fra start til slut, og vi var helt imponerede over, at folk bare fyrede den af – der var endda par med små (sovende) babyer, der havde en fest på dansegulvet kl. 02 om natten. ‘

Kl. 01.30 var der natmad, som var byg-selv-hotdogs med det hele. Ved 03-tiden var Andreas og jeg trætte og mætte, og hoppede ind i en taxa til Hotel Guldsmeden, hvor vores værelse ventede på os.

Vi er stadig helt høje over festen, og vi er enige om, at det hele gik bedre end vi nogensinde havde turdet håbe på. Fordi vi havde omgivet os med dygtige folk, kunne vi læne os fuldstændig tilbage og nyde dagen i fulde drag. Særligt rørende var det at være omgivet af alle vores venner og familie, og mærke den positivitet, som alle udstrålede. Der var virkelig meget kærlighed og gode vibes i luften, og det kan man leve højt på længe efter!

Hvordan pynter man festlokalet, når man ikke kan få det før på selve bryllupsdagen?

Den største udfordring for os var, at vi ikke kunne få lokalet dagen før brylluppet, så vi havde ikke mulighed for at pynte op og dække borde og den slags. Det kan man heldigvis betale sig fra, men det kræver lidt mere planlægning.  Vi havde adgang til lokalet fra kl. 09 på bryllupsdagen, så vi havde fået dygtige Camille fra Camilles Gæstebud til at stå for oppyntningen. Vi havde selv købt al pynten og i samarbejde med Camille besluttet, hvordan det skulle se ud. Resultatet var over al forventning, og vi var meget positivt overraskede – det blev bare så smukt og lige i vores ånd.

Et godt råd…

Det er udfordrende at planlægge et bryllup fra bunden med to små børn og arbejde osv. Det tager mere tid, end man måske lige tror. Så vores råd til andre brudepar-in-spe må være at få afklaret, om man virkelig har tid og overskud til at selv at stå for det hele, eller om det er smartere (og måske endda billigere) at finde et sted, hvor man køber en pakke med mad, bar, pynt osv. Derudover er er det en virkelig god idé at lave en tidsplan for selve dagen (og dagene op til), hvor man minutiøst gennemgår alt, hvad der skal ske og hvem der står for hvad.

            

Leverandører

Lokation: Pladeværkstedet på Refshaleøen

Saras tøj: Catherine Deane købt hos Celina Christensen
Andreas’ tøj: M.O.D.

Ring: Halberstadt

Mad og tjenere fra Cofoco

Oppyntning: Camilles Gæstebud

Brudebuket: Poppykalas

Blomster på bordet: Guldblomst

Bryllupskager: Whoopie

Hår/Makeup: Linalou

Bar: Stranger with candy

DJ: Christoffer Holm

Fotograf i kirken: Rune Svenningsen
Fotograf til festen: Nelle Renberg Andersen

Photobooth: Myselfie.dk

Pynten var købt forskellige steder på nettet bl.a. Aliexpress og Den Blå Avis.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Christine 25th august 2018 at 11:43 am

    Hvad kostede det at leje stedet? 🙂

  • Leave a Reply