Parforhold

Stil disse 36 spørgsmål og find kærligheden

4th november 2017

Er kærligheden overladt til tilfældighedernes spil og skæbnen? Eller kan man faktisk ved hjælp af et værktøj finde kærligheden alle steder? Psykologen Arthur Aron har formuleret 36 spørgsmål, som tilsyneladende kan få to fremmede mennesker til at forelske sig i hinanden. 

Skrevet af Camilla Swartz

Tegning af Brian Ree

New York Times har en ugentlig klumme, der hedder Modern Love, skrevet af forskellige mennesker, som udforsker glæderne og udfordringerne ved kærlighed. Jeg elsker at høre om andres erfaringer om kærlighed og relationer, og særligt ét essay pirrede min nysgerrighed. For nyligt læste jeg essayet “To Fall in Love With Anyone, Do this” skrevet af Mandy Len Catron.

I essayet beskriver Mandy, hvordan hun efter et forlist forhold, tyer til videnskaben for at finde kærligheden. Her støder hun på de 36 spørgsmål formuleret af Arthur Aron, som hun beslutter at afprøve. Jeg vil ikke afsløre mere af historien, for den er så fint skrevet, at jeg vil anbefale dig selv at læse den – eller lytte til den oplæst af skuespilleren Gillian Jacobs (du kender hende sikkert fra HBO successen GIRLS).

Tror vi virkelig stadig på en “eneste ene”?

For mig døde idéen om den eneste ene for længe siden. Jeg tror simpelthen ikke på, at to mennesker kan være bestemt for hinanden. Jeg tror derimod, at man er kompatibel med mange, så hvorvidt man forelsker sig handler i mit perspektiv mere om timing og prioritering. Det handler også om psykologi, som psykolog Jytte Vikkelsøe siger med hendes bog “Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte”. Det kan du læse mere om her. Nu hvor jeg er blevet bekendt med Arthur Arons 36 spørgsmål, tænker jeg at kærlighed også kan vokse ud af intentionel åbenhed. For det de 36 spørgsmål gør er, at skabe åbenhed, ærlighed og tillid – det perfekte fundament for kærlighed.

Og det bedste er, at jeg er ret sikker på, at de 36 spørgsmål ikke kun gavner en søgende sjæl, men også alle os, der allerede har fundet kærligheden og ikke har lyst til at miste den. Så uanset hvad, synes jeg du skal prøve dem af. Så vil jeg gøre det samme med min mand.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply